9. MODUL


WEBKEZDŐ


A KILENCEDIK MODUL TARTALMA


A kilencedik modul 60 feladatot tartalmaz. Közülük egyet kell megoldania a vizsgázónak. A feladatok megoldása során előre elkészített fájlokat kell használni, amelyeket a vizsgaközpont tesz elérhetővé a vizsgázó számára.


A modul célja


Az ECDL Webkezdő modulvizsga követelménye (Syllabus 1.5), hogy a jelölt tisztában legyen a Webszerkesztés fogalmával, és képes legyen egy weboldalt létrehozni. A jelöltnek értenie kell a HTML néhány alapvető elvét és képesnek kell lennie egyszerű kódolási feladatok megoldására. Emellett tudnia kell webszerkesztő használatával web oldalakat létrehozni, szöveget formázni, frame-eket használni, űrlapokat és táblázatokat létrehozni. El kell tudnia menteni munkáját, képeket kell használnia, és fel kell tudni töltenie a site-ot a World Wide Web-re. Tisztában kell lennie továbbá a biztonsággal kapcsolatos kérdésekkel és a webes közzétételre vonatkozó törvényi szabályozással. Alapvető alkalmazói ismeretek, fájlok megnyitása és zárása, a számítógép és fájlkezelő rendszerének ismerete alapkövetelmény a modul teljesítéséhez



A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott webkészítő program, illetve jegyzettömb (editor) használható.


A feladatok öt elméleti feleletválasztós kérdést is tartalmaznak. A megadott válaszok közül csak az egyik helyes. A helyes válaszok 1-1 pontot érnek.


A 6-20. feladatok esetén is minden részfeladat 1 pontot ér. Az 1 pont csak akkor adható meg, ha a vizsgázó az adott részfeladatot hiánytalanul megoldotta.


Nem adható pont abban az esetben, ha a vizsgázó nem a leírtaknak pontosan megfelelő szöveget formázza.


(A leírtnál több szöveg formázása ugyanolyan hiba, mint a kevesebb formázás.) Csak ott kell ragaszkodni a záró tag-ek alkalmazásához, ahol a külalakot, formátumot befolyásolja.


Ha a feladat szövege szerint a megoldáshoz HTML kódok beírása szükséges, akkor a szöveges állományokba a szükséges tag-eket editor, jegyzettömb segítségével kell beírni.


A maximálisan elérhető összpontszám: 20 pont.


A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 15 pontot kell megszereznie.


A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.


A vizsgafeladat megoldásához a rendelkezésre álló idő 45 perc.