2013. május 17-én Debrecenben a Szoboszlói utcai Általános Iskola szervezésében-a Student Lines Diákutazási Iroda és a Pearson Longman Kiadó támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretén belül lebonyolított- EngRead Nemzetközi Angol Versenyen iskolánk két tanulója kiemelkedő eredményt ért el.

A háromfordulós versenyen a sokszínűségre építve kívántak lehetőséget adni tehetséges 7 - 8. évfolyamos tanulóknak angol nyelvi tudásuk, alkotóképességük, kreativitásuk bizonyítására.

A megmérettetésen idén 18 ország 970 tanulója indult. A döntőbe 53 diák jutott be.

Feladatuk a döntőben az volt, hogy az általuk feldolgozott regényből saját ppt előadást tartsanak 5 perc időkeretben.

Az első fordulóban a Pearson Longman Kiadó három könnyített olvasmánya-

R. L. Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
W. Shakespeare: Szentivánéji álom
J. Austen: Értelem és érzelem

– közül választhattak egyet a versenyzők. Baranyai Kata Stevenson történetét, Zsakó Rubina Jane Austen klasszikusát dolgozta fel.

A második fordulóba jutás feltételeként legalább 85%-os eredményt kellett elérniük az olvasott szövegre épülő feladatlap megoldásában. Ezt követően meghatározott szempontsor alapján készítettek egy PowerPoint-os előadást. A legkiemelkedőbb prezentációt alkotó 53 tanuló a nemzetközi zsűri előtt mérte össze tudását az angol nyelv és az előadó-képesség terén.

"Több szempontból is feledhetetlen számunkra az idei verseny. Elsősorban a gyönyörű eredmények miatt. Másrészt a két versenyzővel és családjaikkal együtt töltött szép debreceni nap miatt."


Nagy örömünkre a 8. a osztály két tanulója,

Baranyai Katalin 4. helyezést
,

Zsakó Rubina 8. helyezést
ért el.

Felkészítő tanáruk Szentiványi-Szeles Beáta volt.

Szeretettel gratulálunk!


A két prezentációt az alábbi linkekre kattintva érheti el:



http://www.youtube.com/watch?v=zVAMCXfs-Ko

http://www.youtube.com/watch?v=33LO7Vms__0



Galéria