2013. június 4.

Ez a nap harmadik éve az iskolánkban is megünnepelt Nemzeti Összetartozás Napja - Trianoni Emléknap. Projektnapi-programjaink:

1.Lezajlott a Verecke fotópályázat eredményhirdetése és a nyertes képeket kiállították az aulában.

2.Egész nap vetítették Koltay Gábor Trianon c. filmjét, melynek megnézése után villámkérdéseket tettek fel a határon túl rekedt történelmi országrészekre vonatkozóan.

3. Koszorúztunk Újpest főterén a Fájdalmas anya c. szobornál, mely Trianon- emlékmű. A koszorút a Határtalanul! programban résztvevő hetedik osztályos diákok delegációja helyezte el.

4. Az iskola aulájának dekorációs paravánjain tablókat nézhettünk meg, amelyek az elszakított országrészeket mutatták be.

5. Tíz órától az iskolarádióban műsor hangzott el erről a napról, ennek a napnak az eseményeiről, a trianoni békediktátum szomorú tényéről. Versek, korabeli visszaemlékezések, zeneszámok hangzottak el.

Az utazás és az azt megelőző és követő programok mind, mind segítettek abban, hogy jobban megértsük, hogy a Kárpát-medence földrajzi, történelmi egység, az itt élő népeknek egymást tisztelve, támogatva kell együtt élniük.

Reméljük, hogy sok károlyis diák szerezhet még szép élményeket az elszakított országrészekről a Határtalanul! program segítségével.