2014. május 31-én, szombaton került sor a „Lengyel-magyar történelmi kapcsolatok a XX. században - csapatverseny budapesti gimnáziumok részére” című vetélkedő döntőjére.
A nemes versengésen a fővárosi kerületeket egy-egy középiskola képviselte. Újpest színeiben Wintermantel Zsolt polgármester úr felkérésére a Károlyi István Gimnázium tanulói versenyeztek, és – az elmúlt évhez hasonlóan – az élen végeztek.

Olyan iskolákat sikerült a döntőben legyőzni, mint az Árpád, a József Attila, a Szent István vagy a Szent László Gimnáziumok.

A verseny kiírója a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a Lengyel Intézet, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata voltak.
A fővédnöki tisztséget Roman Kowalski rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, valamint Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere vállalták el.
Képünk június 2-án készült a lengyel nagykövetségen, az ünnepélyes díjátadón. Bal szélről Bús Balázs polgármester úr, jobb felől a nagykövet úr. Középen Antos Gábor tanár úr a diadalmas csapat tagjaival. A diákok: Balla Barbara, Kőhalmi Luca, Hajba Bianka, Nagy Nikolett, Tarnóczi Ádám. Gratulálunk!
Galéria