Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy bizonyítványosztáskor a 2-7. évfolyamokon átadásra kerül az a formanyomtatvány, amelyet a NEM normatív támogatásban részesülő, de 2014. január 1. és szeptember 1. között a szülővel közös állandó, bejelentett újpesti lakcímmel rendelkező tanulóknak kell majd a 2014/2015. tanév tankönyvosztásakor leadniuk ahhoz, hogy a tankönyveket az önkormányzat által finanszírozva az iskola a tanulók részére ingyenesen kiadhassa.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a szülők nem dönthetik el, hogy a normatív (állami) támogatást vagy az újpesti önkormányzati támogatást veszik-e igénybe. Ezt a döntéshozók különböző szintű rendeletei határozzák meg, amit az iskoláknak be kell tartaniuk, és a szülőkkel be kell tartatniuk.
Újpest önkormányzata csak annak az újpesti tanulónak fizeti a megrendelt tankönyvcsomagját, akinek az állam NEM ad normatív támogatást.
Ez azt jelenti, hogy a nagycsaládban élő tanulók (3 vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban élő), a tartós beteg tanulók és a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő tanulók nem az újpesti önkormányzat által, hanem az állam által finanszírozott tankönyveket kapnak használatba, melyet az iskolai könyvtáron keresztül ad át az iskola, és a tanulóknak tanév végén vissza kell adniuk a könyvtár részére.

Ezért kérjük, hogy az újpesti nyilatkozatot csak az a szülő töltse ki, akinek gyermeke nem normatív támogatott, de az újpesti rendelet szerint az önkormányzat támogatási feltételeinek megfelel. (A nyomtatvány II. az iskola honlapján is megtalálható.)

A jövőre 3-12. évfolyamokon tanuló normatív támogatott tanulóknak a megfelelő érvényes igazolással kell rendelkezniük ahhoz, hogy az állam által finanszírozott tankönyveket használatba vehessék. Az igénylőlapokat a szülők május hónapban már visszaküldték az iskola részére. Akinek a nyáron lejár az igazolása, de továbbra is igényli és jogosult is a normatív támogatásra, az új, meghosszabbított igazolásokat a rendelet szerint a tanév első napjáig, de legkésőbb október 1. napjáig (délelőtt 9 óráig) le kell adnia. Természetesen ez a rendelkezés vonatkozik a teljesen új normatív támogatott tanulóra is.

A tankönyvosztás a jelenlegi információk alapján 2014. szeptember 1. hetében lesz (várhatóan az első tanítási napon). A tanulók a tanórák keretein belül vehetik majd át a tankönyveket.

Kérjük, a nyár folyamán látogassák az iskola honlapját, ahol minden fontos információt megtalálnak.

Szép nyarat kívánunk Mindenkinek!

2014. június 18.

Hirmann László             Horváthné Csorba Andrea
     igazgató                              tankönyvfelelős