Messzire vitték jó hírét Újpestnek és iskolájuknak a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium tanulói. 22 résztvevővel Halimbára szervezték az idei Komplex művészeti szaktábort, s ennek keretében felléptek a Művészetek Völgye idei fesztiválján Kapolcson is.
A Kaláka-Versudvarban az együttes családi koncertjén szerepeltek három dallal, melyekhez a zenészek maguk szolgáltatták a kíséretet.
Két és három szólamban énekeltek, a négy alsós szólista a színpadon Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Becze Gábor szólóját énekelte. A kórust Veszprémi Gábor vezette.
A nézőtéren teltház volt, jól szólt a taps. Lackfi János költő, a rendezvény házigazdája külön is elismerését fejezte ki a csoportnak, melynek a 2–5. osztályosok mellett három egykori diákunk is tagja volt.
Az eseményt néhány károlyis szülő is megtisztelte jelenlétével.
Augusztus 2-án pedig Halimbán a Művelődési Házban tartottak másfél órás előadást. Jelenetekkel, énekkel, zenével és egy musical-részlettel szórakoztatták a közönséget, melynek soraiban ott volt a falu polgármestere, Tóbel János is, aki a Házat rendelkezésünkre bocsátotta a táborozás idejére.
Köszönet érte. És köszönet illeti halimbai házigazdáinkat is a nyugodt próbák és a jó próbatermek biztosításáért.

Veszprémi Ildikó

A cikk megtekinthető az alábbi linken:
http://www.ujpest.hu/hir/7798/Karolyisok_a_Mveszetek_Volgyeben/