A magyar dal napja (szept. 11.) és a zenei világnap (okt. 1.) mellett sem mentünk el szó nélkül. Az előbbit rádiós, az utóbbit élő műsorral ünnepeltük meg.
A magyar dal napján saját pedagógusaink énekeltek a gyerekeknek, felvételről. A felvételek - egy kivétellel - itt az iskolában készültek az elmúlt évek során, és különböző kiadványaink (CD) részei voltak. A dalok között olyan is szerepelt, melynek előadója gyerek volt, de szövegírója egy tanító. Néhány dalban pedig társként vagy vokálként csendült fel gyerekek hangja is. A felvételeket - egy kivétellel - Veszprémi Attila készítette, aki néhányban szerzőként és/vagy közreműködőként is részt vett mint külső munkatárs és művészeti vezető.
A felhangzó dalok előadói a következők voltak: Garamszegi Anett, Fehérné Papp Ágnes, Antal Gáborné Géczi Beáta, Nagy Hajnal, Dévai Anikó, Solymos Andrea, Aranyosi Lóránt (pedagógusok), valamint Héger Rebeka, Ruff Daniella, Szabó Júlia (tanulók). A Rebeka által előadott dal szövegét Györkös Bernadett (tanító) írta.
A gyerekek és pedagógusok visszajelzései szerint kellemes élmény volt ezeket a dalokat hallani vagy újra hallani.

Szeptember 30-án,
a zenei világnap tiszteletére rendezett élő megemlékezésen a gyerekeké volt a főszerep, akik nemcsak befogadóként, de előadóként is bizonyították, hogy van fülük a szépre, a jóra, és - úgy látszik - gyakorolni sem lusták a hangszeren, amin tanulnak zenélni. Túlzás nélkül állítható és jósolható, hogy maradandó élményt szereztek a hallgatóságnak. A fellépő gyerekek mind örömmel és önként vállalták a műsorban való közreműködést, akár kezdők, akár haladók, akár "szinte profik" már a hangszertudás terén. Persze szívesen fogadták a tapsokat és az egyéni gratulációkat. Köszönet illeti azokat a zenetanárokat is, akik a mindennapokban foglalkoznak velük.
A műsor résztvevői voltak: Mórocz Bence (4.c) klarinéton, Kovács Miklós (2.c) gitáron, Salvador-Neto Perla (2.c) furulyán, Martinák Zalán (4.c) gitáron, Bekő Bozó (4.c) klarinéton, Bálint Virág (4.c) csellón, Matányi Rita (4.c) zongorán, Kemény Dorina (2.a) furulyán, és nem utolsó sorban Kovács Alicia, (4.b) hegedűn. Az alsós műsor "vendégművészeként" hallhattuk még Al Raheem Petrát (7.c) fuvolán, Le Quang Huy (Bendzsi) (8.c) zongorán, és zárásként Kelemen Dávid 11. osztályos tanuló énekelt, aki magát kísérte gitáron. Köszönöm Nagy Hajnal és Fehérné Papp Ágnes előkészítő munkáját, valamint Aranyosi Lóránt segítségét a technikai háttér megszervezésében és a felsős, ill. középiskolás tanulók delegálásában.

Veszprémi Ildikó igazgatóhelyettes
Az eseményen készült fotókat lásd a mellékletben.