Mindez még decemberben történt. 2011. december 19-én. A rákospalotai (Rákos úti) református templomban lépett fel az énekkar a XV. kerületi pedagógus kórus karácsonyi koncertjén mint meghívott vendégszereplő.
Ennek a kórusnak egyébként iskolánk két pedagógusa is tagja: Kántor Judit és Antal Gáborné Géczi Beáta, az alsós lánykórus vezetője. A műsorban ezúttal a lány- és a fiúkórus (összesen 58 fővel) együtt énekelt két dalt, igen szépen. Nem volt okunk szégyenkezni, sőt....!
Pedig a női kórus és egy palotai iskola énekkara után kerültünk sorra, amikor már előfordulhatott volna, hogy elfárad a hallgatóság, és kevesebb figyelmet szentel nekünk. De nem így történt. Az teltházas templom közönsége nagy tetszéssel fogadta alsós kórusunk bemutatóját, még a jelen lévő három-négy évesek is!
Igen büszkék voltunk szereplőinkre, szülők, pedagógusok egyaránt. Úgy az énekükre, mint fegyelmezett figyelmükre, amit előtte tanúsítottak a felnőttek előadása közben. Igaz, nagyon szépen énekeltek a palotai pedagógusok!

Dalaink zenei kíséretének számítógépes szerkesztését, a helyszíni hangbejátszást, és a fiúk felkészítését
Veszprémi Gábor, a fiúkórus vezetője végezte. Szólót énekelt Köteles Krisztián, Cseke Kamilla, Hegedűs Nadin, Lisztes Lili, hegedűn közreműködött Kovács Alicia. Vezényelt Antal Gáborné Géczi Beáta. A tapsot és a gratulációkat nagy örömmel fogadtuk. Reméljük, hogy még sokszor lesz részünk kórusaink énekében őszintén gyönyörködni.

Az alábbi linkre kattintva a dec.12-i próbán készült fotókat lehet megtekinteni.

http://archivum.kig.hu/fotoalbumokOUT/fkig0140aaOUT_20111212_korusproba_templomban/