Eljutottam a kerületi váltóversenyre 2011.december 6-án. Persze, nem én versenyeztem, én csak szurkoló voltam és fotós.
Ezen a napon a 3.-os csapat mérte össze tudását, vagyis ügyességét, gyorsaságát és nem utolsósorban sportszerűségét a többi újpesti iskola csapatával.
Már az is élmény volt, ahogy a gyerekek felkészültek a versenyre, ahogy izgultak, és ahogy komolyan rákoncentráltak a feladatra..
Megkezdődött a verseny. Teljes erőbedobással küzdöttek, végig figyelve a szabályos végrehajtásra. Menetközben biztatták egymást.
Legnagyobb vetélytársaik - persze - a sporttagozatos iskolák voltak, mint mindig. De sikerült! Nem volt könnyű megelőzni őket.
Amikor az eredményhirdetés következett, lélegzetüket visszafojtva, időnként csukott szemmel hallgatva a felhangzó iskola nevét, egyre fokozódott az izgalom az arcokon. És amikor elhangzott a második helyezett neve, és az sem a miénk volt, - kitört az öröm.
Nagyon jó volt iskolánk nevét első helyezettként megnevezve hallani. Büszkén vették át az oklevelet és az aranyérmeket. Gratulálunk! Nekik is, Márta néninek is, aki a csapatot felkészítette. A jelen lévő szülők is nagyon büszkék voltak, nem először, és reméljük, nem utoljára.
Egyébként a többi évfolyam csapata is kiválóan szerepelt ezen a versenyen, a negyedikesek hétfőn, a másodikosok szerdán, és elsőseink csütörtökön tettek eleget a kihívásnak becsülettel, dicséretre méltóan. A részletes eredményeket rövidesen olvashatják honlapunkon.
Az alábbi linkre kattintva a versenyen készült fotókat tekinthetik meg.
Veszprémi Ildikó igh.
http://archivum.kig.hu/fotoalbumokOUT/fkig0136aaOUT_20111206_keruleti_valtoverseny/