Az idei Károlyi-fesztivált két részre bontottuk. Az első alkalommal (március 10-én)az 1 – 2., a második napon (március 31-én) pedig a 3 – 4. osztályok mutatkoztak be a színpadon. Mindkét előadás után sok kedves, elismerő visszajelzés jött a szülők részéről, ez nagyon jólesett. Köszönjük. Az érdeklődést is, a tapsokat is, a támogatást is.

Azt hiszem, senki nem vonja kétségbe, hogy az ezeken való részvétel a gyerekek számára felejthetetlen élmény marad. Nekem jó néhány bizonyítékom van, régi tanítványaink olyan emlékekről számolnak be, ha találkozom velük, amiket már sokszor magam sem tudok pontosan felidézni. De ők emlékeznek az izgalmakra, a készülődésekre, a fáradságos próbákra, a szervezési nehézségekre, a kisebb „bakik”-ra is. Meg a témákra, s hogy melyik darabban kinek mi volt a szerepe. És minden ellenkező híreszteléssel ellentétben igenis hálásak volt tanítóiknak, tanáraiknak, hogy „voltak ilyenek az iskolában”. Egyikük nemrég azt mondta nekem, reméli, hogy az ő gyerekének is lesz ebben része.

Én mindnyájunk nevében köszönöm pedagógustársaimnak kreativitásukat, szervezési és „rendezési” tevékenységüket. Nem utolsósorban pedig elismerésemet fejezem ki a fellépő gyerekeknek, amiért szinte minden alkalommal teljes erőbedobással, olykor betegen is, „odateszik magukat” a színpadon, és tartalmas szórakozást nyújtanak a közönségnek.

Felhívom figyelmüket, hogy az idén mindkét napon két, illetve három kamerás felvétel készült a teljes műsorról, melynek „összevágott” változata DVD-re került Durkó Zsolt jóvoltából. A felvétel megszervezését a Révész családnak köszönhetjük.

A fotókat az alábbi linkekre kattintva, albumokba rendezve nézhetik meg.
Károlyi Fesztivál, 1-2. osztályosok napja, 2012.03.10 (1. sorozat)
Károlyi Fesztivál, 1-2. osztályosok napja, 2012.03.10 (2. sorozat)
Károlyi Fesztivál, alsósok 2. napja - 3-4. osztályosok - 2012.03.31

Veszprémi Ildikó