Boldogan jöttek vissza mind a tizenöten (plusz: Hajni néni!) az eredményhirdetésről. Írásbeli élménybeszámolót kértem tőlük, amikor megtudtam az eredményt. Íme annak összefoglalója, melyet kérésemre Nagy Hajnal állított össze. Az ő munkája alapján szerkesztettem meg véglegesen a gyerekek írásainak részleteiből kiegészítve a következő szinopszist:
(Veszprémi Ildikó)


ZALÁN: Az Ady Endre Művelődési Központ rendezett egy három fordulós vetélkedőt Gárdonyi Géza emlékére. A versenyen negyedikes 5 fős csapatok indulhattak a kerületből. Osztályunkból három csapat nevezett be.

DALMA: Hajni nénivel több héten keresztül rengeteget készültünk rá.

VIRÁG: Az első fordulóra februárban egy 15 oldalas feladatsor megoldásához el kellett látogatnunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Rengeteget kutattunk az interneten, könyvekben, és verset írtunk az egri vár védőinek esküje témában.

TEKLA: A második fordulóra elolvastuk Gárdonyi Géza Szüleim gyémántja voltam című kötetéből a kijelölt részeket és lelkiismeretesen megoldottuk az azokhoz kapcsolódó feladatokat. Nagyon érdekes volt.

RENÁTA és VIRÁG: Készítettünk Gárdonyi-szótárat, és a többi ötletes feladaton is sokat törtük a fejünket.

ZALÁN: A 3. forduló az Ady-ban zajlott, ahol két és fél órán keresztül nehéz de igen változatos , minden tudásunkat igénybe vevő feladatokkal birkóztunk (meg).

PANNA: Május 3-án izgalommal mentünk az eredményhirdetésre. Nagy öröm ért bennünket, amikor kiderült, hogy az első három helyezést a mi osztályunk csapatai nyerték el.

BOZÓ: Nagyon élveztem a Gárdonyi-vetélkedőt, amiben az volt a legjobb, hogy megismerkedhettem egy fantasztikus íróval, vagy mondhatom költőnek, tanítónak, művésznek is.
A díjkiosztón nagyon izgultunk. Amikor meghallottam, hogy a néni, aki felolvasta az eredményeket, azon gondolkozik, hogy miképp mondja ki a nyertes csapat egyik tagjának a nevét, „Bekő vagy Benkő” Bozó, már biztosak voltunk a győzelemben. Köszönöm Virágnak a segítséget, és Hajni néninek főképp.

SZULITA: Jó volt együttdolgozni a csapattársaimmal. Megosztottuk a feladatokat, segítettük egymást.

VIRÁG: Gárdonyi igazán remek író, elbeszélései élvezetesek, élete pedig csupa titok. Örülök, hogy indultunk ezen a versenyen, sok mindent tanultam, és ez már az én tudásom.

RENÁTA: Rettentően érdekes verseny volt. Sok felkészüléssel járt, de megérte. Izgalmas volt betekinteni Gárdonyi világába, életébe. Alig várom a következő versenyt.

MINDNYÁJAN: Köszönjük Hajni néninek, büszkék vagyunk magunkra, és tudjuk, hogy Ő is ránk.