Szeptember 19-én, pénteken délután felavattuk, birtokba vettük iskolánk új játszóterét.

A megnyitón – nagy örömünkre – közel félezer vendég jelent meg, köztük Újpest polgármestere, több díszpolgára, és természetesen nagy számban a környék apraja-nagyja.

A vendégeket műsorral fogadtuk: Garamszegi Anett tanító népdalt énekelt, az alsó tagozat tanítóiból verbuválódott alkalmi kórus két szólamban adott elő egy dalt. Játszótéravató körtáncra is sor került.
Meglepetés volt, hogy Somos Zsuzsa újpesti grafikusművész ez alkalomból adta át iskolánk igazgatójának a mesélő házakat ábrázoló színes képsorozatát. Az alkotások hamarosan iskolánk falait díszítik majd.

A műsort színesítette a Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat bemutatója, amely során az 1848-49-es tüzérek a lövegüket is elsütötték. Vér János vezetésével ők főzték a babgulyást is, 330 literes üstben. Tápióbicskéről érkeztek közénk. Erős emberek bemutatójára is sor került a Power Fitness edzőterem jóvoltából.

A vendégeket Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester úr, a rendezvény védnöke köszöntötte.

A gyerekek sötétedésig játszottak az új játszótéren, míg szüleik kellemesen pihenhettek a park szélére kihelyezett sörpadokon.

A mellékletből letölthető fotókat Keresztesi József, iskolánk volt tanára és Veszprémi Ildikó igazgatóhelyettes készítette.

Köszönet a játszóudvar kialakítását támogató Önkormányzatnak, iskolánk alapítványának, és minden munkatársunknak, szülőknek és gyerekeknek, akik munkájukkal segítették régi vágyunk megvalósulását!

Újságcikk megtekintése:
http://www.ujpest.hu/hir/8033/Felavattak_a_Karolyi_suli_uj_jatszoudvarat/

http://www.ujpest.hu/feltolt/ujpesti_naplo_2014-34.pdf