Szalagavatós beszámoló

2014.11.28-án került megrendezésre a Károlyi Gimnázium szalagavatójára. A rendezvényre rengeteget készültünk, immáron mint végzős osztály.
Iskolánkban hagyomány, hogy a bált a 11. évfolyam palotása nyitja meg, ami méltó kezdése az estének. Ezután következett a szalagok feltűzése. Hirmann László Igazgató Úr beszéde szívhez szóló volt, ugyanis kiemelte, hogy a szalagok egyrészt az összetartozást, másrészt a felnőtté válás első lépését jelképezik. Nekem, aki már 12 éve ennek az iskolának vagyok a diákja, sokat jelentett ez a pár mondat. Belegondoltam, hogy a 18 évemből 12-t itt töltöttem, és bizton állíthatom, hogy életem egyik legjobb döntése ez az iskola volt.
Ezután következtek az extra vendégprodukciók, és az osztálytáncok majd az osztályvideók levetítése, ami összefoglalta a közösen eltöltött gimnáziumi éveket, szembesítve az osztályt azzal, hogy az idő bizony rendkívül gyorsan repül. Nagyon jó erre visszagondolni, hiszen a készülődés alatt még jobban összehangolódott az osztályunk, és a produkciónk színvonalát az is emelte, hogy az osztályfőnökünk is szerepelt benne, amit ezúton is szeretnék megköszönni Neki. Az est fénypontja hamisítatlanul a keringő volt. A lányok gyönyörű fehér ruhája kontrasztban a fiúk fekete frakkjával mesébe illő környezetet teremtett. Elsőként egy modern zenére keringőztünk, majd ezt meglepetésszerűen követte a Kék Duna keringő, ami az egyik legnemesebb keringő zene. Tánc közben láthattuk a szülők, és tanáraink boldogságot sugárzó, de könnyes szemét. Hiszen, Ők neveltek fel minket, terelgették utunkat és szembesültek vele, hogy felnőttünk. A csodás produkciók mellett ezért is nagy dolog a szalagavató, ugyanis érzelmi töltetet is ad.
Minden végzős társamnak azt kívánom, hogy ilyen csodás élményben legyen része, és azt egy olyan iskolai környezetben élje át, amire majd szívesen emlékszik vissza.

Balla Barbara 12.b osztály

A cikk megtekinthető az alábbi linken: http://www.ujpest.hu/hir/8515/keres