A magyar kultúra napján, január 22-én minden tagozaton megemlékeztünk a kultúráról.

Az alsó tagozaton

– Délelőtt 9 órától a stúdióból közvetítettünk élőműsort, melyet a gyerekek az osztályteremben hallgathattak meg. Ennek az összeállításnak a 2.d-sek és a 3.c-sek voltak a közreműködői.

Galéria

– Délután 15 órakor nyitottuk meg Dátán Attila művésztanár Világörökség M című fotókiállítását. A megnyitó ünnepség szereplői 3.c-s versmondók és alsós fiú énekesek voltak, valamint a kiállító külön felkérésére énekkel és zenével közreműködött Veszprémi Attila. Hirmann László igazgató és Lozsekné Tuza Márta köszöntötte a vendégeket. A kiállítást megnyitotta Dr. Jeszenszkyné dr. Gallai GabriellaAz ünnepségen jelen volt Tiszavölgyi Jánosné Éva néni, iskolánk alapító igazgatója is.

Mellékletünkben bővebben olvashatnak a kiállítóról és képeiről. Íme, közülük három: a Mese, a Benéztem és az Evolúció című. 

Galéria
A kiállítás február 22-ig látogatható.

A felső tagozaton és a gimnáziumban

– Délelőtt 9 órától a 7.b osztály tanulóinak közreműködésével rádiós műsort hallgathattak meg osztálytermükben a diákok.

– "Délelőtt 10 órakor a 7.a és 7.c osztály tanulói Jordán Tamás színész vezényletével bekapcsolódtak az Együtt szaval a nemzet országos versmondó programba. Magyarországon és a határon túlról 800 helyszínen egy időben mondták el a tanulók a Himnusz első versszakát és a Szózatot. Az idén Orosháza volt a központi helyszín. Csodálatos élmény volt diákjaink számára, hogy a Himnusz megszületésének 192. évfordulóján egy szívvel, egy lélekkel mondhatták el nemzeti imádságunkat több ezer társukkal együtt." (Kallai Klára)

Megnézheti itt: https://www.youtube.com/watch?v=RyuBJdFao7w 

A cikk megtekinthető az alábbi linken: http://www.ujpest.hu/hir/8657/Szemelyes_vilagorokseg/

A cikk megtekinthatő az alábbi linken:http://www.ujpest.hu/hir/8681/A_magyar_kultura_napja_a_Karolyiban/

– Délután 14 órától vers- és prózamondó versenyen vehettek részt az arra vállalkozók az 5-8. évfolyamon.

Veszprémi Ildikó