Pódium Kárpátaljáért

Újpesti középiskolák részvételével, a Károlyi szervezésében

 

            2015.március 13-án került megrendezésre a Károlyiban már hagyományossá vált Károlyi Pódium, idén először a megszokottól eltérően. Tekintettel a kárpátaljai helyzetre az eseményt egy jó cél érdekében szerveztük meg. A Pódium célja egy kis település, Sárosoroszi megsegítése volt. A belépők árát ajánlottuk fel a kis falu iskolájának.

            A Károlyi pódium a középiskolások művészeti gálája, ahol minden évben rengeteg különféle produkciót láthatunk. Idén ezt egy újpesti rendezvénnyé bővítettük, hogy az összefogás kerületi szintűvé válhasson. Az iskola diákjai és tanárai a megszokottól nem eltérő módon izgalommal és lelkesedéssel készültek az eseményre, ahol ezúttal más iskola tehetséges diákjai is megmutathatták, hogy mit tudnak. Részvételüket és méltó helytállásukat szeretnénk megköszönni a Babits, a Könyves és a Bródy Gimnázium tanulóinak, valamint a Cit-Car TSE táncosainak is. A vendégprodukciók közül legtöbben énektudásukkal kápráztatták el a közönséget, de szerencsére egy színdarabot is láthattunk az est folyamán. Emellett persze szeretném kiemelni a Károlyis diáktársak produkcióit is, akik csak úgy, mint minden évben lelkes odaadással készültek az eseményre.

            A jótékonysági esemény sikerrel zárult, melynek jelmondata akár az összefogás is lehetett volna. Ismét bebizonyosodott, hogy egy jó cél tömegeket és különböző embereket is képes megmozgatni.

A Károlyi Gimnázium nevében szeretném megköszönni a fellépők közreműködését, valamint a nézőközönségnek pedig azt, hogy jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

 

Balla Barbara

 

Újpest és a Károlyi István Gimnázium diákpolgármestere