Kiss Ottó József Attila-díjas költő, író volt a vendégünk április 22-én. Erre a napra egész tanévben készültünk az alsó tagozaton. Minden osztályban feldolgoztak egy kortárs kötetet a gyerekek tanítójuk vezetésével. A megismert művekhez különböző események, érdekes feladatok kapcsolódtak, sok szép illusztráció is készült. 

​Április 22-én 14 órakor közel kétszázan  gyűltünk össze az aulában, hogy találkozzunk a költővel. A gyerekek sok jó kérdéssel, versmondással, dramatikus bemutatóval, saját vers felolvasásával és persze könyvekkel, plakátokkal, tablókkal, füzetekkel készültek a dedikáláshoz. Nagyon kellemes hangulatban töltöttük el a délutánt, és egy kicsit mindnyájan közelebb kerültünk megint az élő irodalomhoz Kiss Ottó személyén keresztül, aki közvetlen stílusban, szerényen, kedvesen és sok humorral fűszerezve engedett bepillantást az alkotás mindennapjaiba.

  
Kiss Ottó megtekintette a gyerekek rajzait, plakátjait, tablóit, melyeket a művek ihletésére készítettek. ​A legtöbb illusztráció a Liliputi trónkövetelők című kötethez készült. Íme egy kis tallózás a gyönyörű alkotások között.

A plakátok

Illusztrációk

Mellékletünkben a 3.a osztály illusztráció-gyűjteményét láthatják.