2015. május 28-án összegyűlt két osztály egy tanteremben, hogy író-olvasó találkozó keretében beszélgessenek Erdős Virág József Attila-díjas írónővel. A meghívás apropója az volt, hogy az idei KORTÁRSIRODALOM-projekt keretében az érintett osztályok tanulói irodalomórákon  olvasták, elemezték az írónő két kötetét. A 2.c-sek elsősorban A négyeshatos, a 4.b-sek pedig a Pimpáré és Vakvarjúcska című írással ismerkedtek meg. 
Az utóbbi mű részletét Bódor Emőke feldolgozásásban a Károlyi Fesztiválon láthatta is a közönség a 4.b-sek előadásában.

Délelőtt érkezett Erdős Virág, a gyerekek a teremben várták.

Galéria

A 4.b-sek bemutatták a Pimpáré és Vakvarjúcska részletének dramatizált változatát, mely elnyerte az írónő és a másodikosok őszinte elismerését.

Ezután záporoztak a kérdések. A gyerekek sok mindenre kíváncsiak voltak, a másodikosok is több érdekes kérdést vetettek fel, és figyelmesen hallgatták a szerény, kedves válaszokat. Tanítójuk elmesélte, hogy ők is próbálkoznak már versírással. 
Végül pedig természetesen a dedikálás következett.

Nagyon tartalmas, kellemes "rendhagyó irodalomórának" voltak részesei a jelen levők, akik között egy újságíró is helyet foglalt. Az eseményről írt cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják.

    http://m.nol.hu/kultura/erdos-virag-esete-a-negyeshatossal-1536809