Az ajkai strandon indult délelőtt a tábori program. Délután előkészítettük, este megrendeztük a tábori Ki-mit-tud-ot. Szállásadóink is megnézték, közönségdíjat is kiosztottak. A Ki-mit-tud igen változatos volt: versmondás, mesemondás, furulyaszólók, szólóének, tornabemutató, szólótánc, improvizációs színjáték, karatebemutató, zongoraszóló és bűvészmutatvány is szerepelt a műsoron. Ráadásként Gábor bácsi és Attila bácsi is bemutatkozott egy-egy érdekes produkcióval.

A második napon véglegesítettük a jelenetek szereposztását, elindultak a tervezett videoklip felvételei, megkezdődtek az animációs kisfilmek előmunkálatai: figurák készítése, zenei improvizációk, forgatókönyvek tervezése, spontán ritmuszenekar alakult, megismerkedtünk Halimba polgármesterével, improvizációs játékokat játszottunk, elkezdtük a próbákat, este pedig megnéztük az előző nap kimaradt produkciókat, majd - esti meseként - levetítettük a Lart pur lart társaság Altatóját, amitől persze nem lett álmos senki...

A harmadik napon: próbák, filmezéshez terepfelmérés, készülnek a kliphez a képek különböző helyszíneken, közben belátogatunk a halimbai üveggyárba, ahol szemünk láttára fújják és formálják a folyékony üveget kehellyé - kb. 45-50 fokos hőségben. A szabadidőben folyik a gyöngyfűzés és a társasjátékok kipróbálása, az improvizációs játékok divatba jönnek, aztán estébe nyúló focizás, beszélgetések, dalolás, zenélés csak úgy spontán...

A negyedik napon előkerülnek a jelmezek is, folytatódnak a filmfelvételek, a próbák, tánckompozíciót improvizálunk és koreografálunk közösen, fagyizunk a vendéglőben, este pedig sötétedés után éjszakai túrára megyünk, gyönyörködünk a csillagokban, majd egy kis bátorságpróbával fűszerezzük az élményt.

Az ötödik nap elég sűrű volt. Készülnek az animációs filmkockák, közben próbára tesszük együttműködő képességünket a páros rajzolásban, folytatódnak a próbák és a videoklip kép- és hangfelvételei, az ebédnél megérkezik a nyári mikulás Kata születésnapjának tiszteletére, és szaloncukrot osztogat. Délután átköltözünk a művelődési házba, jót játszunk a parkban a mászószerkezeten, hintázunk, s mikor már éppen felkészülünk a színpadi előadásra, "váratlanul" megérkeznek Kata szülei egy finom tortával, amit el is fogyasztunk gyorsan. Ők is megnézik az előadást, melynek részeként négy jelenetet, egy táncimprovizációt, szólóénekeket, szólótáncokat mutatunk be. Este dinnyeparti és vetítés. Régebbi tábori fotókat és videókat néztünk.

A hatodik napon se voltunk tétlenek. A délelőttöt a Nomádia kalandparkban töltöttük, délután a sziesztát követően közös játékokat játszottunk, volt, aki focizott, gyöngyöt fűzött, társasozott stb. Este egy impozáns lufis táncot improvizáltunk, s aztán az igen sikeres improvizációs jelenetek újabb sorozata következett. A tábortűznél is folytatódtak a rögtönzött bemutatók, a dalok is előkerültek, Iza is elénekelte a Büfédalt, amit egy nap alatt tanult meg, Kinorányi Dóri és Attila bácsi dob- és gitárkíséretével és társaságában. Végül még egy vetítés: Jenő bácsi idei fotóiból állított össze egy tárlatot nekünk.

A hetedik napot ismét a strandon töltöttük, majd felültünk a vonatra, és ... hazajöttünk. Nagyon jó volt a társaság, jó volt együtt lenni. A vonaton leszállás előtt még egyszer felhangzott a dal: Reggel szépen fölkel a nap...s lehet bármilyen zűrzavar, csakazért is kösz, jól vagyunk!

A többi fotót és a legjobb portrék gyűjteményét a résztvevők számára hozzáférhetővé tesszük a megbeszélt formában.