Mellékleteink osztályonkénti felsorolásban tartalmazzák a taneszközök listáját.

Felhívjuk figyelmüket az ajánlott olvasmányok jegyzékére is. Ezen a jegyzéken olyan értékes irodalmi kötetek találhatók, melyek egyúttal érdekesek, érthetőek, szórakoztatóak lehetnek a gyerekek számára.

Természetesen elsődlegesen irányadó az, amit a tanító kért a tanszerlistán jelezve! Ahol nincs a listán, abban az osztályban is lesz a tanév során közösen feldolgozandó mű.

Persze, nem mindenkinek való minden, és az se kiszámítható mindig, melyik könyv, milyen korú gyereknek tetszik. Aki nem szeret olvasni, annak még nagyobb szerencse kell, hogy olyan könyv kerüljön véletlenül a kezébe, ami megismerteti őt az olvasás egyedül álló élményével.

Az sem kizárt, hogy valamely ifjúsági könyvet a szülő is most ismerjen meg. Gyönyörű kötetek bújnak meg az ajánlottak között, kortársirodalmunk nagyon gazdag. Esetleg együtt is lehet olvasni, azaz, egy oldalt a gyerek, kettőt a felnőtt olvas, aztán beszélgetnek róla.

A javasolt könyvek jelentős része könyvtárban, antikváriumban is fellelhető, vagy esetleg digitálisan is elérhető (főleg a versek).

Jó böngészést, kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek a nyárra.