Kedves Felvételiző Diákok!

 

Megnyílt a győri felvételi központ információs rendszere. Az ott közölt adatok alapján vált bizonyossá, hogy ismét két, egy 30 és egy 29 fős kilencedik évfolyamos gimnáziumi osztállyal kezdjük el a 2020/2021-es tanévet. 

Gratulálunk a sikerrel felvételizőknek! Hamarosan névre szóló elektronikus levélből tudják meg a további teendőket. 

Kérjük, ne keseredjenek el, akik más iskolába nyertek felvételt! Kívánunk sok sikert ottani tanulmányaikhoz. Ők szintén névre szóló határozatot kapnak.

A mellékletből letölthető a felvettek sora tanulói azonosítókkal. A 01-es kód az angol tagozatot, a 02-es a német tagozatot jelöli.

 

Üdvözlettel, a gimnázium nevében:

 

Hirmann László intézményvezető

 

A középiskolai tanulmányokhoz sok sikert kívánunk!

 

 

Előzetes vélemény a méltányossági kérelmekről: 

 Tisztelt Kérelmezők! A méltányossági kérelmeket digitálisan megkapjuk, lementjük azokat. A Tankerületi Központ - mint másodfokú hatóság - még nem kérte be döntéshozatalra. Ugyanakkor sajnos jeleznem kell, hogy nem sok esélyt látok a felvételre. Erős verseny alakult ki idén a bejutásért, két év alatt húsz pontot emelkedett a bekerülési ponthatár iskolánkba. Ennek persze örülünk, de emiatt saját diákjaink is kiszorultak, egy-két ponttal lemaradva. Jelenleg 14 méltányossági kérelmet tárolunk, és ha egyet-kettőt támogatni tud a tankerület, akkor már jó, hiszen a 60 helyre 59 főt már felvettünk. Ha egy-két fő visszalép, csak így nyílhat lehetőség, de ez utóbbi nem jellemző.

Akkor jár el helyesen minden kérelmező, ha mindenhová méltányossági kérelmet ír, ahová felvételizett, illetve talán fontosabb, hogy megnézze: hol hirdetnek pótfelvételit? Sajnáljuk, de ez a rideg valóság. Örülünk, hogy sokan szavaznának nekünk bizalmat, de a keretszámok nem bővíthetők. Általános iskolának épült a gimnáziumi szárny. Egy terembe 15 pad fér be. A 12. évfolyamos gyerekek már felnőtt méretűek, ennek megfelelő élettér-igénnyel. 

 

Kérem -  döntést nem jelentő - tájékoztatásom méltányolását!

 

Bízva abban, hogy jó iskolát talál minden gyermek, üdvözlettel: 

 

 

 Hirmann László igazgató