FIGYELEM! A mellékletből letölthető a szóbeli felvételik beosztása! 

Szóbeli felvételik a gimnáziumi tagozatra

Kedves nyolcadikos diákok!

Iskolánkban március hatodikán, hetedikén és nyolcadikán kerül sor a szóbeli felvételi vizsgákra. Azokat a tanulókat, akik a hozott pontok (max.  50 pont) és a központi felvételi írásbeli vizsgán (max. 100 pont) összesítve elérték a 85 pontot (németesek) vagy a 95 pontot (angolosok), szóbeli vizsgára hívjuk be.

Az érintettek e-mailben kapnak értesítést, a szóbeli vizsgák beosztása a honlapon is szerepel majd. Aki egy azon időpontban más iskolába is kapott behívót, kérjük, telefonon egyeztessen iskolánkkal másik lehetőséget. (Vargyas Andrea iskolatitkár 369-36-27).

Emlékeztetőül ismét leírjuk a szóbeli vizsga követelményrendszerét.

A beszélgetésen problémamegoldó képességed, kifejezőkészséged, önálló véleményalkotási képességed és általános műveltséged szeretnénk feltérképezni. Ezeket a képességeidet egy általad kihúzott téma kifejtésével mutathatod meg. Ezen felül az általad megjelölt idegen nyelven is beszélgetünk veled.

Az idegen nyelv szóbeli vizsga részletes követelményeit itt lehet megtalálni:  

kig.hu/cikk/14074_idegen_nyelv_szobeli_

 Rövid ismerkedő beszélgetés után húzol egy kártyát, melyen a megadott témák egyikéhez kapcsolódó képek láthatók. A képek segítségével 6-8 mondatos önálló témakifejtést szeretnénk hallani. Utána még további kérdés – válasz formájában egy rövid beszélgetés zajlik. A nyelvi meghallgatás időtartama kb. 4-5 perc.

 

A szóbeli felvételi időpontját megelőzően fél órával korábban jelenj meg!

 

Gyülekező  a Virág épület aulájában, a portán útba igazítanak.

 

A szóbeli felvételi vizsgára feltétlenül hozd el a diákigazolványodat, ellenőrző könyvedet, versenyeken szerzett okleveleidet, díjaidat! Lehetőség nyílik arra, hogy szüleid bekísérjenek a felvételi termébe, végighallgassák a beszélgetést. Hogy a családod szeretné-e kihasználni ezt az alkalmat egy személyes találkozásra a bizottság tagjaival, azt elegendő a terembe való behívás előtt eldönteni.


Bízunk benne, hogy továbbtanulási vágyaid teljesülnek! Üdvözlettel a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákjainak és dolgozóinak nevében:

 

Hirmann László igazgató