Kedves Felvételiző Tanulónk! 

A cikk mellékletében olvasható azon tanulók neve, akiket szóbeli vizsgára behív gimnáziumunk.

Azok a jelentkezők, akik nem találják nevüket a listában, olyan eredményeket hoznak általános iskolájukból, olyan pontszámokat értek el az írásbeli felvételin, hogy nincs remény a felvételijükre iskolánkba akkor sem, ha a szóbelin maximális pontszámot érnének el. Bízunk benne, hogy más középiskola felvételijén eredményesek lehetnek! 

Az alábbiakban néhány jó tanács a felvételi vizsgára készülőknek:

Kérjük, hogy a mellékletben olvasható beosztás szerint, pontosan érkezz! A bejáratnál útba igazítanak, hol kell várakozni. Öltözékeddel jelezd, hogy tisztában vagy a felvételi találkozás jelentőségével! 

Örömmel vesszük, ha elhozod a KRÉTÁ-ból kinyomtatott jegyeidet, felső tagozaton szerzett okleveleidet és bármi mást, amit szívesen megmutatnál nekünk.

A beszélgetésen problémamegoldó képességet, kifejezőkészséget, önálló véleményalkotási képességet és általános műveltségedet szeretnénk feltérképezni. Ezeket a képességeket egy általad kihúzott téma kifejtésével mutathatod meg. A témákhoz segédanyagot és rövid felkészülési időt biztosítunk számodra.

  Az általad megjelölt idegen nyelven is beszélgetünk veled. Az idegen nyelv szóbeli vizsga részletes követelményeit itt lehet megtalálni:  

http://kig.hu/cikk/14074_idegen_nyelv_szobeli

 Rövid ismerkedő beszélgetés után húzol egy kártyát, melyen a megadott témák egyikéhez kapcsolódó képek láthatók. A képek segítségével 6-8 mondatos önálló témakifejtést szeretnénk hallani. Utána még további kérdés – válasz formájában egy rövid beszélgetés zajlik. A nyelvi meghallgatás időtartama kb. 4-5 perc.  

 

Sok sikert kívánok a felvételihez! Üdvözlettel a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákjainak és pedagógusainak nevében:

 

Hirmann László igazgató