Kedves Fiatalok!  Kedves szülők!

 

Az elmúlt néhány évben Újpesten,Tiszaugon és Kunszentmártonban megrendezett kenus oktató táborokban, sok fiatal vett részt, akik jó evezősök és jó kormányosok lettek.

 

A táborokban megszerzett tudást most egy igazi felfedező kenu vándortúrán fogjuk alkalmazni.

 

2018. évben olyan vízi vándor tábort szerveztünk a Dunára a következő program szerint, amikor minden nap más helyen fogunk táborozni és a városok közötti utat evezve saját erőnkből  tesszük meg.

 

Programok:

Augusztus 6. Utazás  Almásfüzitőre. Táborverés, csónakbeosztás, gyakorlás.

 

Augusztus 7. Reggeli után indulás kenukban evezve, Dunaalmás, Neszmély, Süttő érintésével Nyergesújfaluig. Itt lesz a tábor. Vacsorafőzés, pihenés reggelig. Napi evezés 27 kilométer.

 

Augusztus 8. Táborbontás evezés Esztergomba. Pihenő, városnézés, ebéd. Délután tovább evezés Dömösre. táborverés, városnézés. Napi evezés 33 kilométer.

 

Augusztus 9. Délelőtt gyalogos kirándulás a közeli hegyekben. Délután Visegrád érintésével evezés a Szentendrei – sziget orrára Kisorosziba. Napi evezés 8 kilométer. Este tábortűz.

 

Augusztus 10. Reggel indulás evezve Dunabogdány, Leányfalu, Szentendre útvonalon Újpestre. Táborozás az Újpesti Hajós Klubnál. Napi evezés 32 kilométer.

 

Augusztus 11. Hazautazás.

 

A táborban részt vehetnek azok, akik már voltak  kenu táborban. A kicsi gyerekek esetében inkább a szokásos napközis táborban való részvételt javaslom. A dunai táborban felnőttek is részt vehetnek.

 

A tábor célja, hogy a gyerekek megismerjék az országot, saját erejükből tanuljanak meg érvényesülni, életre szóló jó barátságokat kössenek.

 

A csónakokat felnőtt csónakvezető szakemberek vezetik úgy, hogy a fiatal kormányosok is kormányozhassanak. Mindenki részére kötelező a mentőmellény viselése.

 

Az utazásról, étkezésről, táborhelyekről, csónakokról, evezőkről és a szakképzett vezetőkről a befizetett részvételi díj ellenében Varga János gondoskodik.

Részvételi díj: 30000 Ft/fő.

 

A résztvevőknek kell gondoskodni sátorról, továbbá amin fekszenek, és amivel takaróznak. Nagyon fontos a meleg váltóruha és az eső  ellen, biztosan védő  esőkabát. Jelentkezni már most lehet, 10000 Ft/fő előleg befizetésével, Varga Jánosnál. telefon: +36303270990. E-cím varga@hajosklub.hu. A fennmaradó részt a tábor első napjáig kérem befizetni. Kérem, mielőtt jelentkezzetek, mert a tábor teljes létszáma összesen 32 fő lehet.

Baráti üdvözlettel: Varga János Újpesti Hajós Klub.

Bencze Betti néninél (felsős tanári): benczebetti.fr@gmail.com