Matavovszky Dominika vagyok, második éve dolgozom iskolapszichológusként ebben az intézményben.
Tanulmányaimat a Varsói Egyetemen és az ELTE pszichológia szakán folytattam. Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányú mesterszakos diplomámat az ELTE-n szereztem 2018 tavaszán.

Dolgoztam gyerekekkel és kamaszokkal iskolákban, az S-Cool Days programban, illetve önkéntesként a Bátor Táborban; fiatal felnőttekkel életvezetési tanácsadóban. A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozatának tagja és jelenlegi elnöke vagyok. Munkám mellett komplex integratív szemléletben tanulok pszichoterápiás módszereket.

 

Kedves Diákok!

Mindenkinek vannak nehezebb időszakaszai az életében, de ezzel nem mindig kell egyedül megküzdenie! Sokszor, ha beszélünk a gondjainkról, jobban érezzük magunkat és megoldást is könnyebben találunk.

Keress bátran:

-          Ha gyakran vagy szomorú, hirtelen megváltozik a hangulatod.

-          Ha nehezen találsz barátokat és egyedül érzed magad.

-          Ha a korábbinál nehezebben megy a tanulás, vagy rosszabbul teljesítesz az iskolában.

-          Ha azt tapasztalod, hogy fáradékonyabb vagy, sokat fáj a fejed, vagy szédülsz.

-          Ha olyan változás történt az életedben, amihez nehezen tudsz alkalmazkodni.

-          Ha beszélgetni szeretnél valakivel számodra fontos dolgokról.

A kapcsolatfelvételt követően először megismerkedünk, beszélgetünk. Ezután közösen döntjük el, milyen gyakran találkozunk, illetve ha szükséges, segítek megtalálni a legmegfelelőbb szakembert a problémád megoldásához. Bennem megbízhatsz, bármit elmondhatsz nekem. Minden tőled hallott információ köztünk marad, kivéve, ha az veszélyt jelent rád, vagy másokra. Amennyiben kiskorú vagy, a szüleidnek tudnia kell arról, ha találkozunk. Ehhez egy beleegyező nyilatkozat aláírásával fognak hozzájárulni.

Délelőtt és délután is tudunk találkozni, de az időpontról érdemes előre egyeztetni. Keress bátran e-mailben a probléma rövid megfogalmazásával, vagy személyesen az alsó tagozat épületének kiskönyvtárában (1. emelet, 22-es terem).

 

Kedves Szülők!

A gyermekek számos fejlődési változáson mennek keresztül iskoláskorban. Az ezekhez való alkalmazkodás, más életesemények kihívásaival való megküzdés, a különböző területeken való állandó helytállás nem egyszerű feladat számukra. A diákok napjaik jelentős részét az iskolában töltik, így természetesen sok probléma az intézmény falain belül jelentkezik. Bízom benne, hogy ebben a gyermek számára ismerős közegben tudom őket támogatni a fejlődésben.

 

Forduljanak hozzám bizalommal:

-   Amennyiben gyermeküknek magatartásproblémái vannak, viselkedésében szélsőséges változásokat tapasztalnak.

-    Ha gyermekük tanulmányi teljesítményében, motivációjában hanyatlás figyelhető meg.

-    Ha gyermekük hangulata a megszokottnál gyakrabban változik, indulatait nehezen kontrollálja.

-    Ha a család életében változás történt (pl.: haláleset, testvér születése, válás) és úgy érzi, gyermekének támogatásra van szüksége.

-    Ha gyermekük nehezen barátkozik, kiközösített vagy magányos.

-    Ha beszélgetni szeretnének gyermekükről, vagy bizonytalanok egy őt érintő témában.

Iskolai munkám szülő-konzultációt, a gyermek iskolai támogatását, néhány alkalmas egyéni vagy csoportos foglalkozást, az esetleges továbbküldést és arról való tájékoztatást foglalja magában.
A szülővel való első találkozás során körbejárjuk az aktuális kérdéskört, majd közösen döntünk a folytatásról. A feladatköröm és az iskolai keretek korlátozott pszichológiai tevékenység végzésére adnak lehetőséget, amely nem fed le minden problémát. Ennek függvényében, a gyermek érdekét figyelembe véve, a Pedagógiai Szakszolgálat, pszichiáter szakorvos vagy egyéb ellátó hely felkeresésére teszek javaslatot.
Titoktartási kötelezettségemhez mindaddig tartom magam, amíg a birtokomba jutott információ nem jelent veszélyt mások biztonságára.

Személyes konzultációra kedden 7:30 - 10:00-ig, illetve csütörtökön 14:00 - 17:00-ig van lehetőség. Időpont-egyeztetés végett, kérem, e-mailben keressenek a probléma rövid megfogalmazásával!

 

E-mail: dominika.pszichologus@kig.hu

Telefon: +36/30 422-66-23

Helyszín: Alsós épületszárny, kiskönyvtár (1. emelet, 22-es terem)

 

 

Bízom a sikeres együttműködésben!

 

 

Matavovszky Dominika