Matavovszky Dominika vagyok, tanulmányaimat az ELTE pszichológia szakán folytattam, ahol idén szereztem meg mesterszakos diplomámat. A Tanácsadás és iskolapszichológia szakiránynak köszönhetően közelebbről is megismerhettem az iskolapszichológusi munkát, így ez a közeg már nem ismeretlen számomra. Gyerekekkel és kamaszokkal egyéni és csoportos helyzetben is foglalkoztam, akár a szakmai gyakorlatok, akár a Bátor Tábor Alapítványnál folytatott önkéntes munkám során. Évek óta tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozatának, amely egy szakmai közösséget és számos fejlődési lehetőséget jelent számomra.

Jelenlegi munkám a diákok és pedagógusok iskolai életének segítése, az itt jelentkező problémák közös megoldásának támogatása.

 

Kedves Diákok!

Mindenkinek vannak könnyebb és nehezebb időszakaszai az életben. A problémákkal nem mindig kell egyedül megküzdeni! Sokszor, ha elmeséljük valakinek a gondjainkat, jobban érezzük magunkat és megoldást is könnyebben találunk közösen. Ebben igyekszem Nektek segíteni!

Keress bátran:

-          Ha mostanában gyakran vagy szomorú, hirtelen változik meg a hangulatod.

-          Ha nehezen találsz barátokat és egyedül érzed magad.

-          Ha a korábbinál nehezebben megy a tanulás vagy rosszabbul teljesítesz az iskolai feladatokban.

-          Ha összevesztél valakivel és ez nagyon bánt.

-          Ha azt tapasztalod, hogy fáradékonyabb vagy, sokat fáj a fejed vagy szédülsz.

-          Ha egy vagy több olyan változás történt az életedben, amihez nehezen tudsz alkalmazkodni.

-          Ha beszélgetni szeretnél valakivel számodra fontos dolgokról.

A találkozások során először megismerkedünk, beszélgetünk rólad és a problémádról, majd közösen döntjük el, milyen gyakran és hogyan szeretnénk együtt dolgozni. Bennem megbízhatsz, bármit elmondhatsz nekem. Minden tőled hallott információ köztünk marad, kivéve, ha az veszélyt jelent rád vagy másokra.

 

Kedves Szülők! 

A gyermekek számos fejlődési változáson mennek keresztül iskoláskorban. Az ezekhez való alkalmazkodás, más életesemények kihívásaival való megküzdés, a különböző területeken való állandó helytállás nem egyszerű feladat számukra. A diákok napjaik nagyrészét az iskolában töltik, így természetesen a problémáik nagy része is az intézmény falain belül jelentkezik. Bízom benne, hogy ebben a gyermek számára ismerős közegben, megfelelő odafordulással mindegyikőjüknél lehet pozitív változást elérni. Ebben szeretném őket segíteni egyéni lehetőségeikhez mérten.

Forduljanak hozzám bizalommal:

-   Amennyiben gyermeküknek magatartásiproblémái vannak, vagy viselkedésében változásokat, furcsa megnyilvánulásokat tapasztalnak.

-          Ha gyermekük tanulmányi teljesítményében, motivációjában negatív változást figyelnek meg.

-          Ha gyermekük hangulata a megszokottnál gyakrabban változik, indulatait nehezen kontrollálja vagy gyakran szomorú.

-      Ha a család életében változás történt (haláleset, testvér születése, válás) és úgy érzi, gyermekének támogatásra van szüksége.

-          Ha gyermekük nehezen barátkozik, kiközösített vagy magányos.

-          Ha beszélgetni szeretnének gyermekükről vagy bizonytalanok egy őt érintő témában.

Az első konzultáció alkalmával körbejárjuk az aktuális kérdéskört, majd közösen döntünk az esetleges folytatásról. Indokolt esetben, a gyermek érdekének és problémájának függvényében a Pedagógiai Szakszolgálathoz vagy pszichiáter szakorvoshoz való továbbküldésre kerülhet sor. Erről természetesen előtte Önnel is egyeztetek. Titoktartási kötelezettségemhez mindaddig tartom magam, amíg a birtokomba jutott információ nem jelent veszélyt mások biztonságára.

Személyes konzultációra kedden 7:30 - 10:00-ig, illetve csütörtökön 14:00 - 17:00-ig van lehetőség. Időpont egyeztetés végett, kérem, keressen az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

E-mail: dominika.pszichologus@kig.hu

Telefon: +36/30 422-66-23

 

Bízom a sikeres együttműködésben!

 

 

Matavovszky Dominika