A Csatlósné Miklós Anna terem felavatása

 

Az idei esztendőben hosszas betegség következtében elvesztett munkatársunkról, Csatlósné Miklós Anna tanárnőről termet neveztünk el. A rövid ünnepségre születése évfordulóján, december 4-én került sor.

Az avatóünnepségen az Adorate Kórus elénekelte Henry Purcell Funeral sentences című művének első két tételét. (A mű Mária királynő temetésére íródott, szövege az anglikán temetési szertartás hét temetési szentenciája közé tartozik. A három kórustételt a sírnál állva énekelték.)

Ezt követően az iskola igazgatója átadott egy posztumusz egy elismerő oklevelet, plakettet, Csatlós István tanár úrnak, Anna kolléganőnk férjének.

Az elismerés úgy született, hogy a tankerületi központ, mint fenntartó, bekérte február hónap folyamán a 2017-2018-as tanév addigi eredményeit. Ebben Anna kolléganőnk- betegsége dacára - szép versenyeredményeket mutathatott fel. Ez alapján született az elismerő oklevél, de átadását, a pedagógusnapot Anna már nem várta meg.

A teremavató lezárásaként Sárkány Anna tanárnő, mint Anna kolléganőnk barátnője és szakmai utódja, elhelyezte az információs táblát a kijelölt falszakaszra.

A vendégek megtekinthették a szépen felújított biológia-földrajz termet. A Csatlósné Miklós Anna terem kialakítása a fenntartó Észak-Budapesti Tankerületi Központ hathatós támogatásával valósult meg. Köszönet a támogató döntésért!

A teremavatót követően azok a munkatársak, akik erre előzetesen jelentkeztek, felkeresték munkatársunk sírját a dunakeszi temetőben.

Galéria