November 15-én fogadtuk a varsói Kossuth Lajos Gimnázium 16 diákját és tanáraikat. Az újpesti piacon találkoztunk először, ahol egy lángos és egy tea kíséretében elkezdhettünk ismerkedni. Az ismerkedést az iskolában folytattuk játékos feladatokkal. A játékok befejeztével elindultunk elfoglalni szállásunkat, megebédeltünk és elsétáltunk a Hősök terére, ahol négy fős csapatokra osztva kellett megoldani egy kétoldalas feladatlapot, miközben elsétáltunk az Operaházig. Mindezek után elmentünk a Corvinus egyetemre, ahol a csapat kettévált. Az egyik fele elment vacsorázni, a másik fele pedig körülnézett az egyetemen addig, majd csere volt. Ezzel be is fejeződött az első nap, visszamentünk a szállásra, és mivel elég fáradtak voltunk, le is feküdtünk. 

A második napon a reggelinket a szálláson fogyasztottuk el, majd visszaindultunk az Károlyiba. Délelőtt a lengyelek angol órán vettek részt, majd elmentek vásárolni a karácsonyi vásárba. Miután visszatértek, részt vettek a gólyabálunkon, bemutatták az iskolájukat, majd egy lengyel táncot tanítottak nekünk. A gólyabál végzetével elmentünk a Gellért-hegyre és csináltunk pár csoportképet a Szabadság szobornál. Ezután a Rudas fürdőbe mentünk, majd haza. 

A harmadik nap volt a legeseménydúsabb. Elmentünk a Budai várba, a Parlamentbe, a Kossuth térre, a Láthatatlan kiállításra, egy előadásra, és a napot a Trófea grill étteremmel koronáztuk meg. A Budai várban az első naphoz hasonlóan, csoportokban kellett megoldani egy újabb feladatlapot.

Az utolsó napon elmentünk Csepelre, ahol párokra osztva főztünk, sütöttünk, és egy csapat tálalt és italt készített. A negyedik nap legutolsó programja a rajzolás és az eredményhirdetés volt.

Véleményünk szerint az utolsó nap volt a legjobb, mivel ez hozta össze a legjobban a csapatot, de a többi program is teljesen megállta a helyét, és örülünk, hogy részt vehettünk benne. Reméljük a lengyelek is jól érezték magukat, és biztosak vagyunk abban, hogy mi is ugyanilyen jól fogjuk érezni magunkat áprilisban Lengyelországban.

Cseke Kamilla, 11.b

 

A film itt található: megtekintése