Iskolánk nevelőtestülete múlt hét pénteken, május 31-én Sándor István Újpest Gyermekeiért Díjban részesült. Az ünnepélyes díjátadóra a Városháza dísztermében került sor.

A rangos kitüntetésre a Szülői Választmány terjesztette fel a tantestületet, és a Képviselőtestület döntött úgy, hogy a díjra méltó az iskola pedagógusgárdája.

A díjátadón többszörösen is érintett volt a Károlyi. Szigeti Panka 12.b osztályos tanulónk Újpest Kiváló Tanulója Díjat, Barna Réka 8.b osztályos diákunk az Újpest Kiváló Diáksportolója Díjat, míg Vályi-Nagy Dóra szintén a 8.b osztályból Kiváló Diákközösségi Munkáért Díjat kapott.

A jutalmazottak között két korábbi tanítványunk is jelen volt: Pál Máté, aki jelenleg már a Németh László Gimnázium, és Mázsa Marcell, aki az Újpesti Babits Mihály Gimnázium diákja. Rájuk is büszkék vagyunk, mint olyan kiváló tanulókra, akik a Károlyiban alapozták meg sikereiket.

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium két jogelőd intézmény, az Erzsébet utcai és a Virág utcai iskolák egyesülésével jött létre. Azért a díjat két olyan pedagógus vette át, akiket munkaszerződéseik a legkorábbi időponttól kötnek a Károlyihoz: Szigeti Zsuzsanna tanító az egykori Erzsébet utcából, és Csernyánszkyné Nagy Tünde matematika tanár a hajdani Virág utcából. Aki őket a díjátadóra elkísérte: Hirmann László jelenlegi intézményvezető volt. A kitüntetéseket Dr. Molnár Szabolcs Alpolgármester Úr adta át. 

A nézők között jelen volt több munkatársunk is, köztük Sárkány Anna és Várhalmi Márta, a kitüntetett tanulók felterjesztői.

Köszönjük a Szülői Választmány és Haba Gábor elnök felterjesztő szavait, valamint az újpesti Képviselőtestület támogató döntését!

 

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium tantestülete.

 

Galéria