Kedves Szülők és Tanítványok!

Március 8-tól, hétfőtől  - a tavaszi időszakhoz hasonlóan-  iskolánkban is tantermen kívüli oktatásra állunk át. Munkatársaim az előző tanév második felében jártasságot szereztek ezen a területen.  Ismét felkészültek a google classroom alkalmazására, a google meet órák megtartására. 

Az alábbiakban olvasható az a levél, amit a tantestület a szülőknek és a tanulóknak fogalmazott meg. Kérjük, ismerkedjenek meg a tartalmával!

A tagozatonkénti, azon belül osztályonkénti órarendek itt érhetők el.

Így tudják a tanulók ütemezni napi teendőiket, illetve munkatársaim megvalósítani az arányos és kiszámítható terhelést. 

Számítunk a családok háttértámogatására és bízunk a távoktatás sikerességében. Előre is köszönjük, hogy a családok a tőlük telhető módon támogatják a tantermen kívüli oktatás folyamatát!

Bízva a mihamarabbi személyes találkozásban, üdvözlettel:

 

Hirmann László igazgató

 

 

Szülői tájékoztató a digitális oktatásról

 

Tisztelt Partnereink, kedves Szülők!

Tantestületünk tavasszal a gyakorlatban érlelte ki, hogyan valósítjuk meg a tantermen kívüli digitális oktatás feladatát. Erről a következőket kell tudniuk:

-          A távoktatáshoz továbbra is a Google Classroom programot használjuk

-        A tanulóknak szóló feladatkiosztások struktúrája az órarendhez igazodik. Naponta 3-4 (alsó tagozaton max. 3) tantárgyból számíthatnak a diákok megkeresésekre, amely során a kollégák azt is jelzik, milyen feladatokat, milyen formában, mikorra kell elvégezni. A tavaszi  időszakhoz képest növelni fogjuk az olyan online órák arányát, amelyekhez mikrofonnal, hangszóróval rendelkező okos eszköz szükséges. A feladatok elvégzéséhez otthon Internet szolgáltatásra és okos telefonnál lehetőleg nagyobb képernyőjű eszközre lesz szükség. Ha az eszköz nem áll rendelkezésre, azt kérjük, jelezzék gyermekük osztályfőnökének! A tabletekre és telefonokra a classroom applikációt le kell tölteni.

-          Önök, mint szülők, a Kréta rendszerben tudják követni, a házi feladatoknál, milyen feladatokat kaptak a gyerekek.

-          Kérjük, legyenek segítségünkre, hogy a gyerekek feladataikat komolyan vegyék és el is végezzék.

-          Készítsenek napirendet gyermekeikkel, melyben tanulási blokkok vannak!

-          Biztosítsanak a diák munkájához nyugodt környezetet, (rendezett asztal, tanulósarok).

-          Figyeljenek oda, hogy gyermekük fogyasszon elegendő folyadékot és rendszeresen álljon fel a gép mellől.

-          Türelemmel forduljanak a személyességet nélkülöző oktatási forma felé, nem baj, ha nem sikerül minden elsőre, van idő korrigálni.

-          A rendszert igyekszünk a gyerekek érdekében, a családok támogatására, és nem megterhelésére működtetni, célunk a segítség.

-          Kérjük, hogy folyamatos, ütemezett legyen a tanulás, ne kampány jellegű

-          A tanulók számára külön levelet is megfogalmazunk, melyben kitérünk felelősségükre.

Kérjük, hogy az eddigiekben megszokott módon támogassák céljaink elérését! Elkötelezettek vagyunk a távoktatás lehető legmagasabb színvonalú megvalósítása mellett. Ez az önök gyermekeinek, a mi tanítványainknak érdeke.

Bízunk abban, hogy belátható időn belül visszatérünk: gyermekeik az iskolapadba, a tantestület tagjai a katedrára.

 

A tantestület nevében:

Hirmann László igazgató

2021. március 4. 

 

 

Levél a tanulóknak a digitális rend bevezetéséről

 

Kedves Diákunk! Legyél akár 7, akár 19 éves, vagy a két kor között bárhol életutadon, ez a levél most ismét Neked szól!

Annak érdekében, hogy a távoktatásban sikeresek legyünk, nekünk, tanáraitoknak a Ti segítségetekre van szükségünk. Ti a digitális világban sokkal inkább otthon vagytok, mint mi. Kérjük, nézzétek el nekünk, ha a távoktatásban néha botladozó lépésekkel haladunk. Elszántak vagyunk, elkötelezettek a siker iránt.

Fontosak vagytok számunkra, és fontos a továbbhaladásotok és az eredményeiteket is. Mindenkinek nehéz otthon, barátoktól, a megszokott környezettől távol, egyedül dolgoznia, tanulnia, de most ez a legbiztonságosabb. Egymás társaságát személyesen ne keressétek. Folyamatosan kövessétek a nyomon a honlapon, a Kultúrportálon és a google tantermekben megjelenő híreket, feladatokat. (Ehhez a kisiskolásoknak nagyobb szükségük van szüleik segítségére.)  Ha bármilyen kérdésetek, problémátok akad, keressétek bátran emailben vagy más fórumon osztályfőnökeiteket, szaktanáraitokat.

Folyamatosan végezzétek feladataitokat, ne kampányszerűen, alakítsatok ki egy tartható napirendet. Ehhez kérjétek a veletek élő felnőttek segítségét. Ne ijedjetek meg, ha valami nem sikerül elsőre, van idő korrekcióra.

Mindannyian arra törekszünk, hogy sikeres legyen ez a tanév, igyekszünk mindenre megoldást találni.

Bízunk abban, hogy belátható időn belül visszatérünk: a gyermekek az iskolapadba, a tantestület tagjai a katedrára.

 

A tantestület nevében:

Hirmann László igazgató

 

2021. 03.04.