Az alábbi állásfoglalást tankerületi engedéllyel tettük közzé eredetileg a tanév elején.  Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ Fennhatósága alá tartozó Óbudai gyermekorvosok a következő iránymutatást fogalmazták meg a szülők felé.

Most a dokumentumot - emlékeztetőül - újra publikáljuk, kiegészítve a mulasztások igazolására vonatkozó eljárárenddel. 

Jó egészéget kívánunk mindekinek, vigyázzunk egymásra! 

 

Kedves Családok! Tisztelt Szülők!

Az új koronavírus járvány kapcsán szigorú eljárásrendhez kell tartanunk magunkat, mérlegelési lehetőségünk nincs. Ebben kérjük az Önök együttműködését is!

Az alábbi tünetekkel rendelkező gyerekek otthonában történő elkülönítése szükséges, ugyanis koronavírusra utalhatnak a panaszok:

•- láz

•- köhögés

•- nehézlégzés

•- hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya

•- kevésbé specifikus tünetek, de szintén elkülönítésre van szükség: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés

Mit ír elő az eljárásrend az otthon történő elkülönítésre?

„A beteg gyermek  - ha legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt -, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani. „

 

Azaz minimum 10 napig otthon kell maradnia a gyermeknek, ha a fenti tünetek egyike is érvényesül!

 

Hiányzások igazolása a járványmegelőzés időszakában

 

Kedves Szülők, kedves Partnereink!

 

Intézményünkben a tanulói hiányzások igazolásával kapcsolatban az alábbi szempontokat érvényesítjük a minisztériumi protokoll betartásával: 

 

  • Tanulói hiányzás esetén kérjük Önöket, mindenképp vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel e-mailben vagy telefonon.

  • A hiányzást követően az intézménybe csakis olyan egészséges tanuló léphet be, aki ezt orvosi igazolással igazolja. 

  • Szülői igazolással igazolhatóak a tervezett vizsgálatok (pl. fogászat, szemészet), az esetleges családi programok (temetés, ügyintézés stb), melyek nem a Covid tüneteihez köthetőek.

 

Szülő igazolhatja az önkéntes karantén időszakát (14 nap), amennyiben ezt jelzi és indokolja.

Nem igazolhatóak tehát szülő által mindazok a hiányzások, melyek lázas, köhögéses betegség miatt történtek, akkor sem, ha a tünetek 1-2 nap múlva megszűnnek. Ilyen esetben kérjük a szülőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal. 

 

Iskolánkban belépéskor a kézfertőtlenítés, a közösségi terekben a maszkok viselése, valamint október 1-től a testhőmérséklet-mérés kötelező. A kért egészségügyi előírásokat kérjük tartsák be, ez mindannyiunk kötelessége. Segítsük egymást ebben!

 

Köszönettel: 

KIG vezetősége