Tisztelt Szülők!

Április 19-től visszatérhetnek az iskolába az alsó és a felső tagozat tanulói. 

A napokban néhány megkeresés már érkezett a témában: Édesanyák, Édesapák kérdezték, mentesítheti-e az iskola a tanulókat az iskolába járás alól arra hivatkozva, hogy a gyermek családjában idős vagy beteg ember él, akinek az egészségét védeni kell? Otthon tarthatják-e gyermekeiket a járvány harmadik hullámától való jogos aggodalomtól áthatva? 

Az egyértelmű válasz, hogy a jelenléti oktatás alóli felmentésre nincs jogosultsága az intézménynek.

Él a vonatkozó jogszabály a hiányzásokra vonatkozón. Ha a távollét akár igazolt formában, akár igazolatlanul eléri a 250 órát, osztályozóvizsgára lehet küldeni a tanulót, akár évet is ismételhet. Természetesen nem ez a cél.

15 napot a szülő most igazolhat, ha ennél többet van otthon a diák, a háziorvosa is adhat igazolást.

Ha egy szülő hosszabb időre szeretné otthon marasztalni a gyermekét, egyéni tanrendet tud igényelni az Oktatási Hivatalnál.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozerdekuadatok/!Kozerdeku_adatok/oh.php?id=egyeni_munkarend

Otthonmaradó diák esetében a felkészülést segítjük, de hibrid oktatáshoz (párhozamosan osztálytermi oktatás és online tanítás) nincsenek meg a jogi, személyi és tárgyi feltételek. A távoktatást csak az operatív törzs rendelheti el.

Kérem, minden igazolt tanulói megbetegedésről értesítsék az iskolát, az osztályfőnökön keresztül! Munkatársaim megértőek és rugalmasak lesznek az egyéni élethelyzetek elbírálásánál.

Az egészséges gyermekek járjanak iskolába, hiszen ez a felkészítésük megfelelő formája. Ha a közvetlen családban történik igazolt megbetegedés, az a gyermek otthon tartását indokolja. 

Vigyázzanak családjuk és maguk egészégére, köszönöm, hogy felelősen gondolnak munkatársaim egészségvédelmére is!

 

Hirmann László igazgató