Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

2020. november 11-től a többi magyarországi középiskolához hasonlóan intézményünk is átállt a távoktatásra.

A távoktatás 3-4. hetében mérést indítottunk a tapasztalatokról. A 241 fős évfolyamból 205 tanuló élt a válaszadás lehetőségével, amit nagyon köszönünk.

A mérés eredményei: 

 

A diákok véleménye:

 

Sokkal jobban működik, mint tavasszal.

A nyelvvizsga és előrehozott érettségi felkészülés így sokkal nehezebb. Időnként nehéz követni, hogy mikor miből lesz online óra. A legtöbb óra jól működik, lehet haladni a tananyaggal.

Várom a végét.

Rugalmas volt az átállás. A tanárok megértőek, ha valakinek nehézségei akadnak a tanulással vagy a technikai eszközökkel.

A tanárok jól kezelik a digitális eszközöket. Rendesen meg vannak tartva az órák. Elég feladatott kapunk. Nehezebb tavaszhoz képest lépést tartani a történésekkel.

Nagyon jó, sokkal jobb, mint tavasszal, nyertem 2óra +alvást, nem kell reggel utazni.

Könnyebben ment másodjára az átállás, tapasztaltabb lettem, így hasznossá teszem a szabadidőm és élvezhető így az oktatás.

Tavaszhoz képest, sokkal jobb az a megoldás, hogy több az online óra, mint a beadandó. Az állandó laptop előtti üldögélés, és gépelés, nem vezetett semmire, az online órák által viszont megvan a megszokott napi ritmusunk, tudunk többször segítséget kérni, érthetőbbek az anyagok. Az egyetlen dolog ami nem változott tavasz óta az a motiváltság eltűnése, ami csak azért alakult ki, mert egész nap otthon vagyunk, így úgy érezzük, hogy szünet van, és ráér mindent később megcsinálni/beadni. Végzősként én szívesebben járnék iskolába.

Összességében nehezebb mindent időre megoldani és beküldeni, mint a rendes oktatásban. Sajnos könnyen elveszthetjük a fonalat és elmaradhatunk 1-2 feladattal, de a körülményekhez képest ez a legjobb megoldás

Véleményem szerint teljesen jól működik. Természetesen nem olyan, mint a hagyományos tanítási rend, de annak kell örülni, azzal kell beérni, ami van. Őszintén azt hittem, hogy zúdítani fogják az anyagokat, de kellemeset csalódtam egyes tantárgyaknál. Összességében szerintem megszokható egy idő után.