Kedvenc olvasmány kategória:

Orova Tamás 5.a osztályos tanulónk különleges megvalósítási formát választott kedvenc olvasmányának bemutatására. Egy „varázskönyvet”, úgynevezett lapbookot készített Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági regényéhez. Az izgalmas összeállításban az író életrajza mellett elénk tárulnak a grund farakásai, és életképeket látunk a gyerekcsapat játszóhelyéért vívott küzdelmeiből. Aki pedig a fejezetek kis zsebeinek titkait megnézi, az újra visszaálmodhatja magát a regény fordulatokban gazdag világába.

 tanára: Lengyel Emese

 

Mese egy védett állatról kategória:

Varga Lili 5.c osztályos tanuló a meséjében két védett állat is szerepet kap. Picimackó, a Micimackótól csak kicsit különböző barnamedve és barátai izgalmas kalandok során jutnak el a méhek, a lila böszkörcék földjére, hogy azok szorgos munkájának gyümölcsét, a világ legfinomabb mézét megkóstolhassák. A kaland sikerrel jár, hiszen Picimackó kedvence lesz az édes, egészséges soha el nem fogyó csemege.

tanára: Lengyel Emese

 

Novella kategóriában

Puskás Bernadett 7.a osztályos tanulót a környezetszennyezés miatt érzett társadalmi felelősségvállalás késztette írásra. Novellájának hősnője egy olyan lány, aki a jövőbe álmodja magát, ahol először a felelőtlen emberi magatartás következményeivel szembesül. Ugyanakkor felismeri saját szerepét a változás elindításában, és környezetét megtanítja arra, hogy újra élhetővé tegyük Földünket.

tanára: Laczkó Andrea

 

Szabadon választott témában

különböző műfajokban alkottak diákjaink. A pandémia versírásra ihlette Major Dorina 8.a osztályos tanulónkat. A megváltozott hétköznapok pillanatképeinek kiragadása mellett nagy hangsúlyt kapnak versében az emberi kapcsolatok. Rávilágít a családi és a kortárs kötelékek lelket gazdagító szerepének nélkülözhetetlen fontosságára. Alkotni érdemes, akár egy ilyen különleges élethelyzetben is, mert a gondolatok szabad szárnyalásának a bezártság sem szabhat határt! 

tanára: Laczkó Andrea