VERSEK

Kovács Dzsenifer 9.a

Sodró lendület, cselekménygazdagság, helyenként népies hangvétel és mégis rejtélyesség, balladai hangulat jellemzi Dzsenifer verseit.  A versekben megjelenő képek egyszerre hétköznapiak és mesések. Néhány sora kifejezetten költői: „Tedd hát egyetlen virágod összefont kezemre, Gyönyörű, vérrel festett cseresznye...”  A rövidebb versek sűrűbbek, „ütősebbek”. Ígéretes, várjuk a folytatást!

 

Szeri Réka 10.a

Dinamikus, szépen felépített versek. Gördülékeny verssorok, a gondolatok jó ritmusa és a megjelenített képek összhangja jellemzi alkotásait. Témái egyszerre általánosak és egyéniek, amint ez a kamaszkorra jellemző.

 

Dicséretben részesül

Fodor Krisztina 11.a:  Izgalmas versindító helyzetek, különös hangulatok megelevenítése, az ellentétes képek kedvelése jellemzi a verseket. Olyan nagyívű érzelmek mutatkoznak a versekben, hogy inkább romantikus, szinte a byroni spleen életérzést jelenítik meg. (Még jó, hogy tudjuk, hogy születtek a versek) Ígéretes, várjuk a folytatást!

Kajtor Enikő 12.a: Enikő a forma mestere. Keretes szerkezetű, rímelő verssorai olyan általános emberi témáról szólnak, melyről valóban csak kérdezni tudunk, a válasz nem egyértelmű. Néhol a rím kedvéért a vers képi világába nem illő kifejezések kerültek.  Ám az üzenet így is átjön. Ígéretes, várjuk a folytatást!

 

 

PRÓZA

Jakab Ádám 10.a

Akinek már nem kel fel a Nap című munkája

Ádám novellájának hőse a II. világháború idején veti papírra utolsó szavait. A húsz esztendős francia katona, Martin Párizs alatt haldoklik. Az élettől búcsúzó ifjú visszatekint eddigi életének helyszíneire, eseményeire és a háború okozta hányattatásaira.

Az írás felidézi a kor történelmi és kulturális világát. Szerkezete arányos. Lebilincselő előadásmód és történelmi hitelesség jellemzi az egész munkát. Ádám műve különleges élményt nyújt mindannyiunknak

 

Dicséretben részesül:

Herczeg Kata Hanna 9. b - Írásai ötletesek, jó stílusúak, közvetlen hangvételűek. Témái időszerűek, a korosztálya számára izgalmasak. 

 

KÜLÖNDÍJ

Stermeczky Boglárka 11. a 

Csodaszép, sejtelmes, szimbólumokkal teli világba kalauzol minket Bogi. Az újszerű nézőpont egy izgalmas ötletből bontakozik ki. Sodró lendületű mondatok váltakoznak a szükséges megállás és gyönyörködés képeivel. Varázslatos írás.