Haba Laura 5.c: Tutanhamon makett

Laura érdeklődése az ókori történelem iránt már több alkalommal megmutatkozott. A pályázatra egy makettet készített, melyhez a kiállítást is megtekintette, és hűen rekonstruálta az ott látottakat. Sírkamrája valósághű, aprólékos, minden részletre nagyon ügyelt. Kreativitás, ötletgazdagság és igényesség jellemzi. Laura a történelmi információkat QR kódos megoldással tüntette fel a maketten, ez interaktívvá is tette a munkáját.

Tanára: Deák Krisztina

 

Tóth Csenge 6. b: Szent Korona makett

Csenge 5. osztályos kora óta kiemelkedő érdeklődéssel tanulja a történelmet. Tavaly is részt vett a pályázaton, akkor Tutanhamon sírkamrájának makettjét készítette el. Idén a Szent Korona mását alkotta meg. Munkájában igyekezett valósághűen megformálni azt. Szép, igényes, ötletes makett született, melynek alapanyaga szokatlan, meglepő választás volt. Cukorgyurmából készült.

Tanára: Laczkó Andrea Veronika

 

Borsy Balázs 6.b: Szent Korona makett

Balázst különösen érdekli a történelem, azon belül is a tárgyi emlékekre fordít nagy figyelmet. Ezért nem is meglepő, hogy a pályázatra makettet készített, a Szent Koronát. Munkája részletesen kidolgozott, igényes, pontos. Látszik rajta a gondos előkészület, az alapos kutatómunka. Bátran mondhatjuk, hogy szinte megszólalásig hasonlít az eredetihez.

Tanára: Laczkó Andrea Veronika

 

Kiss Kiara Bodza 7.b: Reformkori divat

Kiara egy igazi nőies témát választott. Miket hordtak a nők a reformkorban? Milyen feladatai voltak az akkori nőknek? Hogyan változott a divat, és hogyan fejezték ki magyarságukat öltözékükkel az akkori emberek? Ezekre a kérdésekre Kiara munkája választ ad. Ismertetőit saját rajzaival teszi egyedivé. Igényes, szép munka.

Tanára: Antos Gábor

 

Budai-Balogh Ármin 7.a : Az aztékok

Ármin évek óta lelkes résztvevője a Károlyi pályázatnak. Idén PPT-t készített, melyben az azték nép életét, társadalmát, kultúráját mutatja be. A választott témát részletesen, átfogóan, érdekesen ismerteti. A leírtakat gazdag képanyaggal teszi szemléletessé. Munkája olyan színvonalas, hogy tanórákon oktatási anyagként is felhasználható.

Tanára: Laczkó Andrea Veronika

 

Medveczki Ákos 8.a - normandiai partraszállás

Ákos témaválasztása komoly és férfias. A második világháború egyik legjelentősebb hadműveletét a normandiai partraszállást dolgozza fel PPT formájában. Munkájában arányban vannak a szöveges és képi ismertetők, érdekes, informatív munka.

Tanára: Deák Krisztina

 

Nemzecski  Gergely 8.d - Normandiai partraszállás

Gergő pályázatának témája a normandiai partraszállás története. Ezt Power Point formában dolgozta fel.

Pontosan, érthetően mutatja be az eseményeket. Munkája átgondolt, igényes. A partraszállás történetének bemutatása után kitér arra, hogyan állítottak emléket az elesetteknek, a harcban részt vevőknek.

A felhasznált képanyag igen gazdag merítésű, pontos jegyzetekkel ellátott. Munkájának értékét növeli, hogy figyelt a források megjelölésére, mind a képanyag használatánál, mind a felhasznált szövegeknél.

Előadásmódja érdekes, lényegre törő, jól követi az eseményeket, de nem veszik el a részletekben.