Tisztelt Szülők! Tisztelt Munkatársaim!

 

Az EMMI január 14-én enyhítette a köznevelési intézmények eljárásrendjét a Covid-19 fertőzéssel kapcsolatban. Az erről szóló levélben az omikron-vírus okozta enyhe tünetek jelentették az indokot. Mi is azt tapasztaljuk az iskolában, hogy ez a variáns egy szokványos influenza tüneteit eredményezi csupán.

Az új eljárásrend szerint sok múlik a családon, a szülőkön, hogyan jelzik az iskolában, ha gyermekük a fertőzésben érintett. Kérem, hogy az esetleges megbetegedést az osztályfőnöknek írásban, email útján jelezze a szülő a pozitív teszt eredménye napján, abban az esetben, ha a háziorvos hivatalosan is megállapította a covid fertőzést.

Ha a covid fertőzött tanuló a pozitív tesztje előtt volt iskolában, kontakt személynek minősülnek az osztálytársak, akikre az alábbiak vonatkoznak.

-         -  Covid pozitív tanuló 7 nap karanténba kerül, ahonnan a 8. napon akkor térhet vissza az iskolába, ha az utolsó 3 nap láztalan, tünetei megszűntek;

Kontakt tanulók esetén:

-      - Ha a covid pozitív gyermek a tesztje előtt már legalább három napig nem járt iskolába, nem találkozott osztálytársakkal, az osztálytársakra nem vonatkozik korlátozás.

-         -  Amennyiben a diák nem oltott, az osztálytárs pozitív tesztjének napjától 5 napra karanténba kerül, tünetmentesség esetén a 6. napon jöhet iskolába

-         -  Amennyiben a diák oltott és tünetmentes, az osztálytárs pozitív tesztjétől függetlenül továbbra is részt vesz a jelenléti oktatásban

A karanténból adódó hiányzások szülői igazolását elfogadjuk. A tanuló akkor nem marad le a tananyaggal, ha a KRÉTÁ-n és Classroom-on keresztül tájékozódnak az aktuális feladatokról, tudnivalókról.

Bízom abban, hogy az új szabályozás betartása segít a járványhelyzet közös kezelésében.

Vigyázzunk egymásra!

Hirmann László

igazgató

Melléklet :  miniszteri levél a 2022.01.15-től élő eljárásrendről