Kedves Károlyihoz kötődő családok!

Iskolánk márciusban befogadott egy Kijevből, a harcok elől elmenekült édesanyát, két kislányával. Köszönet a Tankerületi Központnak a lakhatás biztosításáért!

Az iskola közössége első kérésre megmozdult, tárgyi adományokkal háztartássá fejlesztettük a gondnoki lakást. A család – időközben a nagymama is csatlakozott hozzájuk Kijevből – azóta is rengeteg segítséget kap a károlyis szülőktől, gyerekektől, ezt nagyon szépen köszönjük!

Most azonban közeleg a nyári vakáció, és a családnak további támogatásra lesz szüksége. Diana, a kisebbik lány az óvodai ügyeletben lesz július-augusztusban, Aryna, aki iskolánk másodikos tanulója lett, az Önkormányzat táborában tölti a vakáció hónapjait. Kettejük ingyenes étkeztetését az újpesti Polgármesteri Hivatal biztosítja, amit szintén nagyon köszönünk.

Az édesanya keresett és talált is munkát, de nyelvtudás híján csak nagyon szerény jövedelemre számíthat.

Kérjük tehát a családokat pénzbeli adományok felajánlására, hogy a négytagú család – ha szerényen is – de megéljen az iskolakezdésig. Roppant hálásak minden segítségért – cserébe a nyári szünet alatt ők öntözik, gondozzák az iskolaudvar fáit, virágait, magaságyásait.

Támogatást nyújtani két módon lehet:

1.       A tanév utolsó napjaiban újra kihelyezzük a bejárathoz az üveg-urnát, KKK (Két Kislány Kijevből) felirattal. Abban lehet elhelyezni a pénzbeli adományokat.

2.       Iskolánk alapítványa is fogadja a pénzbeli adományokat, a 57800143-10000025-00000000 számlaszámon. Kérjük, a közlemény rovatba írják oda: KKK (Két Kislány Kijevből).

Amennyiben osztályközösségek közös adományozást terveznek, az összeg csoportosan is átutalható, így nem aprózódnak el az adományok. Egy-két ezer forint is számít!

 

Tisztelettel köszönjük előre is a nagylelkű felajánlásokat!

 

A Károlyi csapata