Kedves Károlyihoz kötődő családok!

 

A két kijevi kislány folytatja a tanévet, nevelési évet. (A nyári szünetben Aryna az újpesti napközis táborban, míg Diana az ügyeletes óvodában volt. Édesanyjuk dolgozott.)

Most, az iskolakezdéskor szükségük volt tanszerekre, ezeket iskolánk biztosította számukra. (tankönyvek, füzetek, írószerek).

Ugyanakkor az édesanya összeírt néhány olyan eszközt, holmit, amelyek még hiányoznak a háztartásukból. Ezeket az alábbi táblázat tartalmazza. A furcsa megfogalmazás a google-fordító munkája, így hiteles. 

A felajánlott adományokat kérjük juttassák el iskolánk portájára, Kende Zsuzsa gyermekvédelmis munkatárs nevére. Fontos! Előzetesen egyeztessenek munkatársunkkal a kende.zsuzsanna@kig.hu címen, mert nincs szükség 15 kisszékre stb. A legnagyobb segítség egy működő fagyasztós hűtő lenne, mert a nyári hőségben a korábbi tönkrement és csak egy kis hagyományos hűtőszekrénnyel tudtuk pótolni.

Köszönet a nagylelkű felajánlásokért!

 

 

Szükséges segítség

Felajánló neve

Email-címe

 Diana műanyag úszósapka

 

 

- 3-5 literes fém vagy műanyag edények főzéshez 2 db

 

 

- kis kések zöldségek, gyümölcsök vágásához, pucolásához 2 db

 

 

- palacsintasütő

 

 

- sodrófa tésztához

 

 

- ágynemű a tészta sodrásához

 

 

- kalapács a hús veréséhez

 

 

- egy kis szék Dianának

 

 

- asztali lámpa Arinának

 

 

- ruhaakasztók

 

 

- a jövőben lehetőség szerint kis hűtőt, de fagyasztóval

 

 

 

Korábban ezt írtuk: 

Iskolánk márciusban befogadott egy Kijevből, a harcok elől elmenekült édesanyát, két kislányával. Köszönet a Tankerületi Központnak a lakhatás biztosításáért!

Az iskola közössége első kérésre megmozdult, tárgyi adományokkal háztartássá fejlesztettük a gondnoki lakást. A család – időközben a nagymama is csatlakozott hozzájuk Kijevből – azóta is rengeteg segítséget kap a károlyis szülőktől, gyerekektől, ezt nagyon szépen köszönjük!

Most azonban közeleg a nyári vakáció, és a családnak további támogatásra lesz szüksége. Diana, a kisebbik lány az óvodai ügyeletben lesz július-augusztusban, Aryna, aki iskolánk másodikos tanulója lett, az Önkormányzat táborában tölti a vakáció hónapjait. Kettejük ingyenes étkeztetését az újpesti Polgármesteri Hivatal biztosítja, amit szintén nagyon köszönünk.

Az édesanya keresett és talált is munkát, de nyelvtudás híján csak nagyon szerény jövedelemre számíthat.

Kérjük tehát a családokat pénzbeli adományok felajánlására, hogy a négytagú család – ha szerényen is – de megéljen az iskolakezdésig. Roppant hálásak minden segítségért – cserébe a nyári szünet alatt ők öntözik, gondozzák az iskolaudvar fáit, virágait, magaságyásait.

Támogatást nyújtani két módon lehet:

1.       A tanév utolsó napjaiban újra kihelyezzük a bejárathoz az üveg-urnát, KKK (Két Kislány Kijevből) felirattal. Abban lehet elhelyezni a pénzbeli adományokat.

2.       Iskolánk alapítványa is fogadja a pénzbeli adományokat, a 57800143-10000025-00000000 számlaszámon. Kérjük, a közlemény rovatba írják oda: KKK (Két Kislány Kijevből).

Amennyiben osztályközösségek közös adományozást terveznek, az összeg csoportosan is átutalható, így nem aprózódnak el az adományok. Egy-két ezer forint is számít!

 

Tisztelettel köszönjük előre is a nagylelkű felajánlásokat!

 

A Károlyi csapata