Játék a könyvtárban az iskolai könyvtárak világhónapja alkalmából
2022. október 10.

 

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az idei könyvtári teadélután. Játszani vágyó ötödikesek és hatodikosok töltötték meg a könyvtárat.

Az ezévi iskolai könyvtárak világhónapi mottója ez: „Olvasással a világbékéért, a harmóniáért.”

A délután kezdetén elmélkedtünk egy kicsit, hogy milyen fontos is az, hogy béke, nyugalom, harmónia vegyen körül minket. Rövidfilmet néztünk arról, hogy miért fontosak a könyvtárak, miért mondjuk azt: a könyvtár a béke szigete.

Majd kezdetét vette a játék. A könyvtárra jellemző csoportokat (szótárak, versek, stb. csapata) alkottak a gyerekek, és így versenyeztek a Polcfoglaló játékban. Amelyik csapat több és gyorsabb helyes választ adott, az győzött. Majd a Ki vagyok én? játék következett. Miután kitalálták, hogy kik is ők, meg kellett keresniük a párjukat. Pl.: Malacka – Micimackó, Ablak – zsiráf, Csukás István – Süsü, stb. A következő feladat: versírás másképpen. Békéről szóló versek összekevert sorait kellett saját verssé összeállítani. Két „új” vers is született. A délután végén galambokat készítettek és darvakat origamiztak, ahol már Hajni néni és Rita néni is bekapcsolódott a játékba.

Volt finom gyümölcstea és édes nyeremény a résztvevőknek.

Idén ismét tartalmasan, önfeledt játékkal telt a hagyományos októberi könyvtári délután.

 

Köszönet minden szervezőnek, résztvevőnek!
Andrea néni

Galéria