Rendszerint minden hónap utolsó csütörtökén, ebben a hónapban március 30-án, hulladékmentes napot tartunk az iskolában.

A szelektív gyűjtés megszervezésével nagy lépést tettünk előre a környezettudatosság terén, de hosszútávon a megoldás az lenne, hogy tudatosan csökkentsük a keletkező hulladék mennyiségét. A hulladékmentes napnak nem az a célja, hogy az iskolában ne keletkezzen hulladék és a diákok az üres csomagolóanyagot iskolán kívül dobják el vagy hazavigyék, hanem az, hogy a nap folyamán egyáltalán ne keletkezzen szemét.

A Víz Napjától a Föld Napjáig tartó időszakban környezetvédelmi hónapot tartunk kiemelt figyelmet fordítva a hulladékmentességre. Ebből az alkalomból a következő hónapban minden csütörtökön hulladékmentes napot hirdetünk és kérjük, hogy diákjaink ezeken a napokon lehetőség szerint zöld pólóban jöjjenek iskolába.

A VÍZ NAPJÁTÓL A FÖLD NAPJÁIG

 Március 29

 Hulladékmentes nap 

 Zöld pólós nap 

 Április  13

 Hulladékmentes nap

 Zöld pólós nap

 Április  20

 Hulladékmentes nap

 Zöld pólós nap

 Április  27

 Hulladékmentes nap

 Zöld pólós nap

 

Ezeken a napokon (de akár bármelyik másikon is) kerüljük a nejlonzacskók és egyszerhasználatos palackok használatát. Ehelyett csomagoljuk a harapnivalót dobozba, (viaszos)vászon szalvétába, illetve az innivalót újratölthető kulacsba. Kerüljük az előre csomagolt nassolnivalók vásárlását és fogyasztását.

Köszönjük az együttműködést.

Az iskola EcoMentality csapata és a Mozaik munkaközössége