Kedves Partnereink! Hétfőn, december 18-án lezárjuk a gyűjtőakciót, hogy még Karácsony előtt eljuttathassuk az adományt Kárpátaljára. Kérem, aki még adakozni kíván, ezt megelőzően tegye meg! Az esetleges felajánlások az iskola titkárságára is érkezhetnek. 

Hálásan köszönünk minden adományt! 

Hirmann László igazgató 

 

 Karácsony közeledtével iskolánk évről-évre segélyakciókat szervez rászorulóknak. Idén a legelesettebbek között alighanem ott vannak a háború sújtotta Kárpátalján élő magyarok is.

 Beregszász mellett, Sárosorosziban van a testvériskolánk. Az ottani barátaink számára múlt év karácsonyán és húsvétkor is eljuttattunk támogatást.

 Most újra gyűjtünk, kizárólag pénzügyi adományt. Ezt biztonságos csatornán juttatjuk el a sárosoroszi iskola vezetőjének. A magyar forintnak veszik a legtöbb hasznát a határ közelében.

 Kérem, hogy aki szívesen adakozna, a következő eljárást kövesse: reggelente és délutánonként üvegládát helyezünk el az iskola bejáratánál, abban lehet elhelyezni a pénzadományt.

(Sajnos alapítványunkon keresztül nem tudjuk jogszerűen eljuttatni a pénzt külföldre.)

 

 Az akció december 15-ig tart, hogy még az ünnep előtt eljusson a pénz a rendeltetési helyére.

Köszönettel: Hirmann László

 Kérésemre Sebi Attila igazgató úr leírta, hogyan is élnek manapság Kárpátalján, az ő falujukban a magyarok. Levelét változatlan formában közlöm.

 

Tisztelt Igazgató Úr, kedves Laci barátom! 

Nagyon szépen köszönjük, hogy mindig gondoltok iskolánkra, ránk. Nálunk a helyzet változatlan. Bizonyára ti is értesültök a hírforrásokból, hogy a háború kitörése óta nagyon sok fiatal édesapa hagyta el községünket. Sokan Magyarországon és a környező országokban találtak menedéket, megélhetést. Ebből kifolyólag az édesapa után megy az egész család, igy sajnos a gyerekek is. Ez a nagy elvándorlás megmutatkozik az iskola életében is. Szeptember 1-től a kis létszám miatt hozzánk csatolták a községünk óvodáját, igy aztán az iskola megmaradt. Jelenleg iskolánkban 62 gyerek tanul az óvodában pedig 13 gyerek jár. Szeptember 1-vel elkezdtük az új tanévet, sajnos továbbra is gyakoriak a légiriadók. Október 15-től sikerült elindítani a fűtést az iskolákban. Az étkeztetést az iskolában az állam nem támogatja, a Katolikus egyház segítségével sikerült megoldani ezt a nagy problémát, ennek köszönhetően napi egyszeri meleg ebédet kap iskolánk minden diákja. A szülők pedig magukra vállalták a szakácsnő bérének a kifizetését. Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy gyermekeink ne érezzék a háborús helyzet hatását, hangulatát.

Az oktatás mellett nagyon sok hagyományőrző rendezvényt is szerveztünk ebben a tanévben. Megrendezésre került az arany ősz, megemlékeztünk a magyar forradalomról, a napokban pedig a Márton napot méltattuk. Csatolmányként küldök néhány fotót iskolánk életéből.

Nagyon örültek diákjaink a tőletek kapott tavaszi ajándékoknak is amiért hálával tartozunk nektek.

Kivánunk számodra és a kedves kollégáid számára is nagyon jó egészséget és sikereket a további munkátokban.

Tisztelettel: Sebi Attila