Legjobb tanulónak járó vándorserleg

Arany fokozat:

Turán-Schnitta Balázs 6.c: Balázs már alsós kora óta rengeteg versenyen vesz részt, melyeken kiemelkedő módon szerepel. Sokrétű érdeklődését bizonyítja, hogy sportban, zenében is kiválóan teljesít. Kitűnő tanuló, ebben az évben 9 tantárgyi dicséretet szerzett. Elvárásai saját magával szemben magasak, az elvégzett feladatok tekintetében pontosságra, precizitásra törekszik.

Ezüst fokozat:

Varga Huba 6.a :

Huba elsős kora óta kitűnő tanuló, mindenben területen kimagaslóan teljesít. Nem csak a tanítási órákon, hanem versenyeken is megmutatja kivételes szorgalmát, tehetségét. Megbízható fiú. Társai és tanárai egyaránt számíthatnak rá, példamutató magatartású, akit kedvelnek a többiek.

Bálint Anna 6.a:

Anna elsős kora óta kitűnő tanuló. Szívesen versenyez, magyaráz munkamorálja és szorgalma kimagasló, példaként állítható mindenki elé.  Szabadidejében zenét tanul: zongorázik, szívesen olvas, a közösségi programok lelkes szervezője.

Bronz fokozat:

Nagy Emma 6.a

Emma az idei évben kitűnő eredményt ért el, szorgalmas, példamutató magatartású. Elsősorban humán beállítottságú, szívesen ír, szervez, imád olvasni. Munkamorálja és szorgalma kimagasló. Tagja az iskolaújságnak, az osztály DÖK képviselője.

Böszörményi Zalán 7.b:

Zalán nagyon szorgalmas, érdeklődő diák. A tanórákon aktívan vesz részt, a szorgalmi feladatokat példaértékűen elkészíti. Csapatjátékos, ezt bizonyítja, hogy a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen az osztályból induló fiú csapattal az országos fordulóba is bejutottak. A 7. osztályos idegennyelvi vizsgamérésen is kitűnően teljesített.

 

Legjobb osztályközösségnek járó vándorserleg

Arany fokozat: 6.a

Összetartó jó közösség, ahol érték a tudás, ahol szeretik egymás társaságát a gyerekek. Szívesen segítenek egymásnak, nem bántják a lemaradókat, kedvesek egymással és a felnőttekkel. Egyenletesen szép teljesítményt nyújtanak, húzzák magukkal azokat, akiknek nehezebben megy a tanulás. Szívesen versenyeznek, sportolnak, vesznek részt közösségi programokon.

Ezüst fokozat: 7.b

Az osztályközösség befogadó az idei tanévben érkezőknek is könnyű volt a beilleszkedés. Rengeteget nevetnek együtt, poénok vannak, de arra mindig figyelnek, hogy ne bántsák meg egymást. Összetartóak, szeretnek együtt lenni, jól dolgoznak csapatban.

Bronz fokozat: 5.c 

Az osztály számos iskolán belüli és iskolán kívüli tevékenységben vett részt az év folyamán.  Az óraközi szünetekben nemcsak a sportolással, hanem a közös könyvtári látogatásokkal is erősödhetett a közösségi összetartozás. Kisebb műsorokkal színesítették az iskola kulturális életét. Az évnyitón és a Károlyi Fesztiválon is teljes létszámmal szerepeltek.

 

Legjobb művészeti tevékenység

Arany fokozat:

Kelemen Kinga 5.c:

Kinga mind a tanulmányi, mind a művészeti tevékenységet nagy szorgalommal és odaadással végzi. Kitűnő tanulmányi eredménye mellett az angol nyelv kis tudora, és a képi ábrázolás egyik legtöbbször díjazott tanulója. Az idei tanévben hét kerületi versenyről hozott el díjat.

Nagy Julianna Sára 7.c

Sári az osztály egyik színes egyénisége. Társai közül hamar kitűnt rajztudásával, egyedi eszközhasználatával. Egyéni munkatempóban dolgozik, pontos, precíz munkát ad ki a kezei közül. Két rangos kerületi versenyen első és harmadik díjat hozott el.

Ezüst fokozat:

Kovács Zsófia 5.b

Zsófi nagyon csendes, visszahúzódó, elsős kora óta kitűnő tanuló. Rajzórákon nagyon szorgalmas, precíz munkát végez, gondolatvilága megjelenik munkáiban. Az idei tanévben öt kerületi pályázatról hozott el díjat.

Varga Huba 6.a

Huba az osztályközösség egyik meghatározó tagja. Csendessége, szerénysége alkotóvággyal párosul. Egyedi látásmód jellemzi, fantáziája segítségével ezt meg is jeleníti. Az idei tanévben négy kerületi képzőművészeti pályázatról hozott el díjat.

Dance Star 8.a, c – tánc formáció:

Anshau Anna 8.a,         Polai-Fejes Lili 8.a,          Szabó Dorina 8.a,

Tóth Emma 8.a              Szabó Noémi 8.b,             Páncsity Petra 8.c

Évek óta sikeresek a táncbajnokságokon. 2024 május végén a horvátországi Dance Star Világbajnokságon az Ayo tánccsapat tagjaként 5. helyezést értek el.

 

 

Bronz fokozat:

Karácsony Nóra 8. c

 

Nóra gyakran indult kerületi versenyeken, pályázatokon. Otthonosan mozog a grafika és a festészet világában is. Látásmódja, rajzi tudása fejlett, egyedi. Az évfolyam ballagási meghívójának a grafikáját is Nóri tervezte.

Illés Tóbiás 6.b

Egyéni gondolatvilág, egyéni látásmód és technika jellemzi munkáit. A grafika áll hozzá legközelebb, mesterién bánik a grafitceruzával, árnyékolással, satírozással. Az idei tanévben három rangos kerületi pályázatról, rajzversenyről hozott előkelő díjakat.

Szakács Aliz 6.b -színjátszás

Aliz kedves, szerény személyiség. A színjátszás közel áll szívéhez. Az idén közel húsz színházi darabban szerepelt. A próbák és a fellépések évek óta nagy lekötöttséget jelentenek számára, de a sok színházi feladat mellet példaértékűen figyel tanulmányi munkájára is.

Legjobb sportolónak járó vándorserleg

Arany fokozat:

 Pajerich Anna 7.c

Anna kiskora óta versenyszerűen sportol, napi szinten két edzésre jár, hétvégéi versenyzéssel telnek. Teszi mindezt olyan kitartással, önfegyelemmel, ami mindenki elé példaként állítható. Számos nemzetközi és magyar verseny dobogósa, aki ezek mellett a nagyszerű eredmények mellett az iskolában is derekasan helytáll.

Ezüst fokozat:

Orosz-Fejér Dóra 6.b

Dóra az evezésben csillogtatja tehetségét. Számos versenyszámban ért el dobogós helyezést mind városi, mind országos szinten. A sportághoz való hozzáállását rendkívüli kitartás és elkötelezettség jellemzi.

Bronz fokozat: Molnár Milos 5.c:

Milos kitűnő tanulmányi eredménye mellett két sportágban is otthonosan mozog. A kosárlabda és a taekwondo edzések napi gyakorlata nemcsak hazai, de nemzetközi versenyek játékosává emeli őt csapatban és egyéni indulóként is. Számos eredménye közül kiemelendő az idei országos Diákbajnokságon szerzett ezüstérme.

Az ötödik osztályban is sikerült megtartani kitűnő tanulmányi eredményét. Év végén 8 tantárgyi dicsérettel jutalmazták tanárai szorgalmát.

Legzöldebb osztályközösség

Arany fokozat: 5.b

Az 5.b osztály aktívan kiveszi részét a környezetvédelemből. Az iskolai szelektív gyűjtést hatékonyan alkalmazzák, részt vettek a szemétszedési akcióban, megtisztították az iskola környékét az eldobált hulladékoktól, kitakarították a Zöld Sziget gyűjtőpontot. Osztálytermükbe sok növényt telepítettek, ügyelnek a tisztaságra és az energiatakarékosságra.

Ezüst fokozat: 6.a:

Nagyon fontosnak tartják a környezettudatosságot a mindennapokban, így az iskolai életben is. Már alsós korunktól használták a komposztálót, szelektíven gyűjtöttek. A környezetvédelmi hónap vállalásaiban is aktívan vettek részt. A Föld napjára szervezett flashmob előkészületeit is vállalták.

 

Mi ebben vagyunk különlegesek

Arany fokozat: 5.c

Az idei évben az 5. c osztály egy olyan új tevékenységet emelt be az iskola falain belüli csapatépítés lehetőségeinek sorába, mellyel példaként állhatnak iskolatársaik előtt.

Az osztály tanulói év eleje óta az óraközi szünetekben közösen fociznak a műfüves pályán. Teszik ezt rendszeresen, heti - közel- 15 alkalommal. Ez által nemcsak barátságaik erősödnek, hanem segítik a tanórákon való nagyobb összpontosítás is. Egy közös dala is van a szünetben focizóknak, címe: Éljen a Grund!