2024. augusztus 27.
Színjátszó és énekes tábor

Aug. 10-én fejeződött be az idei Színjátszó és énekes szaktábor, melynek sok éves hagyománya van iskolánkban. Az egy hét alatt most is végig jó hangulat uralkodott, a gyerekek jól együttműködtek, amikor kellett, és szabadidőben is szívesen játszottak együtt.

Szálláshelyük a Borsihalmi Művésztelepen volt, ahol nagyon kedves, figyelmes ellátásban részesültek. A művészeti tevékenység megfelelő technikai körülmények között zajlott. Strandolásra is sor került, volt csapatverseny és egyéb közösségi játékok, esti összejövetelek, ki mit tud, zenélés, éneklés – csak úgy, örömből –, táncverseny, éjszakai bátorságpróba.

A művészeti tábor központi tevékenységei persze a próbák.

Kiskunfélegyházán, a szépen felújított városi könyvtár kamaratermében adott több mint egy órás műsort a színjátszókból és kórustagokból álló károlyis gyermektársulat.

Az énekes és a prózai műsorszámokban is részt vett mindenki. Hat új dalt tanultak meg a gyerekek négy nap alatt, köztük három-szólamúakat is, szóló részekkel; két mesejelenetet mutattak be; és mindezen kívül még két egyéni énekes produkciót is sikerült összehozni.

Köszönjük az alapítvány támogatását, mely nélkül kevesebb élményt tudtunk volna nyújtani a gyerekeknek.