Pódium Kárpátaljáért

 

Az idei egy különleges alkalom. Más iskolák tanulóit is felkértük, hogy tiszteljenek meg minket és ez által testvériskolánkat is előadásukkal és segítségükkel. Az idei pódiumból összegyűlt bevételt ugyanis teljes egészében a Kárpátaljai magyar testvériskolánknak ajánljuk fel. Kárpátalján most áldatlan állapotok uralkodnak, minden adományt és segítséget szívesen fogadnak.

 

videó megtekintése

 

Balla Barbara írása

 

 

 

 

Műsorrend

 

 

1.    Piciny fűszál népdal együttes

/Babits Mihály Gimnázium/

A Babits Mihály Gimnázium Piciny fűszál népdalkórusa dunántúli népdalokat adott elő. Kerületi és fővárosi versenyeken többször arany minősítést értek el.

Karvezetőjük: Csóri Beáta tanárnő.

Galéria

 

 

 

2.    A pletykáló asszonyok – népi játék – KIG 11.b

 A 11. b osztály szereplői bebizonyítják, hogy az üres fecsegésnek és a felesleges szóbeszédnek nincs semmi értelme. A figyelmeztetés mindenkire vonatkozik: férfiakra, nőkre egyaránt. Egy népmese feldolgozását fogják előadni. Az asszonyok szerepében: Makovnik Tímea, Bella Dóra, Bornemisza Lídia és Kósa Nikolett. A férfiak szerepében: Fedorov Péter, Lukács Dániel, Kecskés Máté és Huzina Ákos. Trézsit Stohl Rebeka, Ambarust pedig Hajdu Péter alakítja. Osztályfőnökük,  Kallai Klára tanárnő segített nekik a darab összeállításában és tökéletesítésében.

Galéria

 

 

 

3.    Labodics Eszter és együttese

/Könyves Kálmán Gimnázium/

Most a Summertime c. dalt hallhatjuk a Könyves Kálmán Gimnázium kis együttesének előadásában. A dalt Labodics Eszter énekli, a zongoránál Bihari Rita, a gitárok húrjait pedig Király Artúr és Oláh Mihály pengeti

Galéria

 

 

 

4.    Jagodics Anna fuvola

/KIG 10. a/

 Következő fellépőnk is zenei tudását csillogtatja meg ma este. A 10.a osztályból Jagodics Anna Franz Schubert Andante című művét adja elő fuvolán.

 

 

 

5.    Romhányi József versek

/Kamaridisz Kiara és Földi Csenge -  KIG 10.a/

Osztályomból idén többen is készültek egy-egy produkcióval, de most nem énekelni fognak, mint tavaly, hanem versekkel engednek minket közelebb magukhoz és ejtenek bűvöletbe. A 10. a-ból két Romhányi József verssel készült Földi Csenge és Kamaridisz Kiara. A teve fohásza és a Nyúliskola című verseket fogjuk hallani tőlük.

Galéria

 

 

 

6.    Ács Fanni – zongora

/Könyves Kálmán Gimnázium/

A következő percekben Ács Fanni zongorajátékát csodálhatjuk meg, aki a Könyves Kálmán Gimnázium tanulója és a Walk c. számot adja elő.

Galéria

 

 

 

7.    Szabó Ottó – zongora

/KIG 9.b/

Gólyáink között sok muzsikuslelkű diákkal találkozhatunk, akik nem félnek tehetségüket a közönségnek is megmutatni. A következő fellépőnk a 9. b osztályból Szabó Ottó, aki először Robert Schumann Fantázia tánc című művét adja elő zongorán, majd egy saját feldolgozását, az Elefánt Boogie-t adja elő barátjával, Ladányi Tamással, aki szaxofonon játszik.

 

 

 

 

8.    Füleki Boglárka -  furulya KIG 9.a,

zongora – Rigó Dániel tanár úr

 Úgy tűnik, hogy az idei pódiumon a hangszeres előadásoké a főszerep. Most egy 9.a osztályos tanuló következik, Füleki Boglárka, aki furulyán mutatja be nekünk Antonio Vivalditól a Tengeri vihar című darabot. Zongorán kíséri Rigó Dániel.

Felkészítő tanáruk: Pászti György.

Galéria

 

 

 

9.    Német humoros jelenetek

/KIG 11.a és 11.b/

 A Comedy Stube Németország kedvenc humorista csapata. Jeleneteik országszerte ismertek. Ezek közül ma az ABC-Szkeccsek 1-1 jelenetét fogjuk látni. A fellépő művészek ott a közönség által választott betűvel adnak elő egy produkciót. A 11. a és b osztály stílusosan az „A” és „B” betűt választotta. Az „A” betűs produkció egy álláskereső interjú, a „B” betűs pedig egy bankrablás történetét mutatja be. A 11. a osztályból Bikics Veronika és Hajba Bianka adja elő az Arbeitssuche mit „A”, a 11. b osztályból pedig Szurovecz Bianka, Tordai Vivien, Fedor Péter és Lukács Dániel a Banküberfall mit „B”c. jelenetet. Felkészülésüket Gut Eszter tanárnő segítette.

 

Galéria

 

 

 

10.      Havasi Attila versek – Horváth Orsolya – KIG 10.a

A 10. a  igazán lelkes az idén is. Ismét ebből az osztályból következik egy diák, aki Havasi Attila versekkel készült mára. Horváth Orsolya a Cicó, Cicó és manó tragédiája és a Cicó pusztulása című költeményeket verseli ma el nekünk.

 

 

 

 

11.      Latin-amerikai táncok – Cit-Car TSE

  Köztük Szeri Petra  9.a és Kőhalmi Luca 11.a

 Önök most a Cit-Car Táncsport Egyesület produkcióit láthatták. Műsorukban latin-amerikai táncokat mutatttak be az Újpesti versenyzős csoport táncosai:
Sensation latin-mixet, egy új formációt láthatunk a Samba, Rumba és Paso Doble műfajából.
A Fourdance-PitBull: 4 tánc, 4 stílus. Csak a lányok előadásában. Ezzel a mixszel szerepeltek a lányok a Budapest-Európa TV műsorában.
Majd mambó következik: A koreográfia a két sikerfilm elemeit mutatja be a Dirty Dancing filmekből. Ezzel a koreográfiával már több arany és ezüstérmet szerzett  csapatuk országos formációs versenyeken. A táncosok között láthatjuk Szeri Petrát a 9.a-ból és Kőhalmi Lucát a 11. a osztályból.
A táncokat betanította: Kozma Gábor és Kozmáné Vantova Beatrix. 

A csoport 7. éve működik Káposztásmegyeren, képviselik a helyieket az országos és klubközi táncversenyeken.
Minden táncolni vágyót szívesen látnak csoportjaikban.

Galéria

 

 

 

12.      Jelenetek Sallinger: Zabhegyező c. regényéből

Bródy Imre Gimnázium    

A Bródy Imre Gimnázium 9.-es drámaosztálya is részt vesz az idei Pódiumon. Sallinger híres könyvéből, a Zabhegyező című regényből adnak elő jeleneteket. Osztályfőnökük, Nagy Károly tanár úr segítette az osztályt a felkészülésben

 

 

                                 

13.      Red Grand Spots együttes

Vezetőjük: Szabó Ottó – KIG 9.b

A színpad ismét a 9. b osztály kezei, vagy sokkal inkább hangjai közé kerül. A 2012-ben alakult Red Grand Spots együttes egy Neil Young számot, pontosabban a Heart Of Gold című számot fogja előadni. Az együttes alapítója és szólógitárosa: Szabó Ottó, 9.a osztályos tanuló. Szólógitáron játszik még Kishonti Balázs, a zongora billentyűit Horváth Antal bűvöli, basszusgitárosként Ladányi Tamás sem maradhat ki a csapatból, aki még szaxofonozik is.

 

 

 

14.      Kugler Diána - ének – KIG 11.b

 A fiúk után most jöjjön egy lány iskolánk 11. b osztályából, aki angyali hangjával fogja rabul ejteni Önöket. Kugler Diána egy Cserháti Zsuzsa-dalt ad elő.

 

 

 

15.      Meglepetés-vendég (Benji -11.a)

Az est zárásaként egy meglepetésvendég következik. Iskolánk 11. a osztályos tanulója, Benji, az idei X-faktor legjobb férfi hangja,  Pharrel Williams Happy c. számát énekli.

Galéria