Kedves Szülők és Diákok!

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a fenntartó KLIK tankerület jóvoltából 2017. január 1-től főállású iskolapszichológus, Lázárné Radics Bernadett segíti munkánkat. Kérem, hogy a mellékelt leírásból tájékozódjanak az általa nyújtható segítségformákról!

Hirmann László igazgató 

 

Bemutatkozás:

2009 januárjában diplomáztam az ELTE pszichológia szakán, majd szakirányú továbbképzésben tanácsadó szakpszichológusi képzettségre tettem szert.

Egyetemi tanulmányaim mellett drog-prevenciós és pályaválasztási foglalkozásokat vezettem középiskolákban illetve egy alapítványnál halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok segítésével foglalkoztam. Két éven át tagja voltam  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes pszichológus csapatának, ott önismereti tréninget és egyéni konzultációt tartottam.

Előző munkahelyemen óvodapszichológusként dolgoztam. Feladataim közé tartozott a konzultáció óvodapedagógusokkal és szülőkkel, rendszeres szűrővizsgálatok, és tanácsadás.

Iskolapszichológusként a feladatom a diákok életének és a pedagógusok munkájának segítése, a felmerülő egyéni vagy csoportos nehézségek szakszerű megoldása.

 

Időpont egyeztetés miatt kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: pszichologus@kig.hu

Telefon: +36 70 944 61 05

 

 

Diákoknak

 

Miben tudok segíteni?

- Ha gyakran vagy rosszkedvű, szomorú.

- Ha gyakran érzed magányosnak magad, nincsenek barátaid.

- Gondjaid vannak a tanulással (sokat tanulsz, de ez nem látszik meg a jegyeiden, vagy egy ideje semmi sem érdekel).

- Nagyon izgulsz dolgozatírások, felelések előtt, vagy valami más miatt.

- Olyan dolog történt veled, ami nagyon bánt.

- Sokat veszekszel az osztálytársaiddal vagy másokkal.

- Sokszor vagy dühös, vagy gyakran változik a hangulatod, és nem tudod, miért.

- Olyan változás történt az életedben, amit nehezen tudsz kezelni.

 

Mi történik nálam:

Az első néhány alkalom a megismerkedésről szól: beszélgetünk Rólad és a problémádról. Lehet, hogy megkérlek, hogy rajzolj valamit, vagy kitöltesz néhány tesztet. Az ismerkedés után megbeszéljük, hogy jársz –e még hozzám, és ha igen, akkor hogyan tudunk együtt dolgozni, és mit fogunk csinálni később. Egy alakalom 45 perces.

A problémát csak Te magad tudod megoldani, tőlem támogatást és segítséget kapsz hozzá.

 

Tudnivalók:

Ha többször is találkozunk, akkor a második alkalomra hozd magaddal az aláírt szülői beleegyező nyilatkozatot. Ha többször találkozunk, arról a szüleidnek tudniuk kell és bele kell egyezniük.

Bizonyos probléma lehet, hogy nem csak Téged érint, szükség lehet arra, hogy a szüleiddel és a tanáraiddal is beszélgessek; ezt előre meg fogom beszélni veled.

Mint pszichológusnak, titoktartási kötelezettségem van. Ez azt jelenti, hogy abból, amit megbeszélünk, nem mondok el olyat sem tanárodnak, sem a szüleidnek, amibe előtte nem egyezel bele, kivéve akkor, ha olyat tudok meg tőled, ami veszélyt jelent rád vagy másokra.

 

 

Szülőknek

 

Miben tudok segíteni?

- Ha a gyereknek hirtelen változik a hangulata, gyakran szomorú.

- Ha magatartási problémái vannak otthon vagy az iskolában.

- Ha a gyerek nehezen illeszkedik be az osztályba vagy nehéz barátokat szereznie.

- Ha tanulmányi teljesítménye leromlott vagy sokat szorong a tanulmányi eredmények miatt.

- Ha a családban valamilyen nagy változás történt (testvér születése, környezetváltás, válás, családtag halála, betegség).

Ha beszélgetni szeretne gyermekéről, segítséget kérni számára, forduljon hozzám.

 

Tudnivalók:

Ha Ön jelzi a problémát, akkor először Önnel találkozom. Az első alkalommal beszélgetünk a gyerekről és a körülményeikről. Ha szükség van rá, akkor ezután találkozom vagy Önnel, vagy a gyerekkel néhány alkalommal.

Ha indokoltnak látom, hogy a gyermek több segítséget kapjon, Önnel egyeztetve a későbbiekben a gyermek érdekének megfelelően javasolhatom további ellátását Pedagógiai Szakszolgálatban vagy pszichiáter szakorvosnál.

A gyerekekkel vagy az Önnel való találkozást pedagógus is kezdeményezheti.

Mint pszichológusnak, titoktartási kötelezettségem van. Ez azt jelenti, hogy a megbeszéltekből csak azt jelzem vissza a pedagógus felé, amiben előzetesen megállapodtunk, kivéve, ha olyan információt oszt meg velem, ami veszélyt jelenthet mások biztonságára.