Közlemény a gimnáziumi beiratkozásról

 

Kedves Felvételt Nyert Gimnazistánk!

 

Ismételten gratulálunk a sikeres felvételi vizsgához! Bízunk benne, hogy emlékezetes diákéveket töltesz el majd gimnáziumunkban.

Kérünk, hogy az alábbi levél tartalmát beszéld meg szüleiddel is!

 

Tudnivalók:

 

1.       A felvételt nyert tanulók szüleinek szülői értekezletet tartunk az iskola aulájában. Ennek időpontja: 2021. június 15. kedd 17.00. Kérjük, hogy tanulónként csak egy szülő érkezzen, a felvett diákok jelenlétére most nincs szükség. Vendégeink számára a távolságtartás és a kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítjuk, de maszkokról Önök gondoskodjanak. A szülői értekezlet során az osztályba sorolásról, a tanévkezdő kirándulásról, a tankönyvellátásról, a diákigazolvány igényléséről, a tanévkezdésről minden fontos információt megosztunk Önökkel.

 

2.       A beiratkozásra az alábbi rendben kerül sor:

-          9.a osztály – of. Pálmai Ágota. Beiratkozás június 22-én, kedden. 9.00 -14.00

-          9.b osztály – of. Gombos Tünde. Beiratkozás június 23-án, szerdán. 9.00 -14.00

A beiratkozást maguk a tanulók intézik, az iskola titkárságán, az új osztályfőnök jelenlétében. Ekkorra kell elhozni a bizonyítványt és a szülői értekezleten kiosztott adatlapot, kitöltve. Ez lesz új diákjaink első, felelősségteljes feladata a gimnáziumban.

 

3.       Azok a szülők, akik kerülnék a személyes találkozást – ezt megértjük és elfogadjuk– a szülői értekezlet témáiról a honlapra aznap délután kitett PPT-ből is tájékozódhatnak. Amennyiben a tanuló is kerülné a személyes megjelenést, a KRÉTA iskolaadminisztrációs rendszer e-ügyintézés BKI „Beiratkozás középfokú intézményekbe” felületén is elvégezhetik a szükséges teendőket, június 15. után. (Részletezve az alábbiakban fekete betűkkel). Kérjük azonban, hogy amelyik család ezt a lehetőséget választja, az elektronikus levélben jelezze ezt az info@kig.hu címre, hogy ne várjuk a szülőt és a gyermeket az értekezletre és a beiratkozásra. Ugyanezen levélhez kérjük csatolni a kitöltött, aláírt személyes adatlapot. Ez a honlapunkról szintén letölthető lesz. A KRÉTA beiratkozás határideje június 23. 15.00. Amennyiben az elektronikus ügyintézés nem lehetséges Önök számára, a vonatkozó rendelet szerint a beiratkozás dokumentumait, a diákigazolvány igénylő lapját a 2021/2022. tanév legelső napján is be lehet nyújtani. Tankönyvet határidőre viszont csak azoknak a tanulóknak tudunk rendelni, akik elektronikusan vagy személyesen beiratkoznak a megadott határidőig.  A lehetőségek tehát adottak, mi mégis nagyon bízunk a személyes jelenlétben!

4. A diákigazolvány rendelésének módja: http://kig.hu/cikkek/9#line5

 

Üdvözlettel, várva a találkozást:

Pálmai Ágota és Gombos Tünde osztályfőnökök és Vargyas Andrea iskolatitkár nevében:

Hirmann László igazgató

 

 

Külön tudnivalók az online beiratkozásról a mellékletből letölthetők.